Camera video in sistemul de supraveghere

S-a publicat 20/03/2015 de Rodica Mihaela

Camera video a fost cel mai mare progres in captarea lucrurilor din jurul nostru de la inventarea aparatului foto de unica folosinta. Camerele video au facut posibile realizarea de inregistrari video, au facut posibile aparitia filmului ca arta si forma de divertisment, televiziunii ca mijloc de informare si educare, aparitia filmuletelor de pe Youtube cu pisici si bebelusi si multe altele. Un mod de folosire a camerelor video, un mod practic, este in cadrul sistemelor de supraveghere. O camera video, precum modelele disponibile aici, este si o camera de supraveghere, sau mai exact exista si tipuri de camere video create special pentru supraveghere.

camere video

 

Sunt camere video de supraveghere pentru exterior si pentru interior. Principiul de baza a camerei video ramane acelasi, o camera care inregistreaza, insa intr-un sistem de supraveghere trebuie sa se ia cont si de alte circumstante, camerele de supraveghere de exterior au o carcasa metalica, anti-vandal, si un iluminator IR potrivit pentru diverse conditii meterologice. Camerele de supraveghere de interior au de regula o forma de dome, pentru a se imbina mai usor in ambient, ele nu ies in evidenta si nu creeaza o stare de neliniste celor prezenti, nimeni nu vrea sa se simta urmarit tot timpul.
Supravegherea este un mod diferit de a folosi o camera video, nu este nici in scop artistic ca un film, un serial, nu este nici intr-un scop comercial ca o reclama, nici intr-un scop personal ca inregistarile din vacanta sau filmuletele de acasa, este un mod strict tehnic si practic de a folosi o camera video. Ea inregistreaza mereu, 24 din 24 tot ce se intampla in zona sa. Atat. Acesta este scopul ei, sa inregistreze mereu, pentru prevenire, protejare si pentru stabilirea vinovatiei.
In cadrul unui sistem de supraveghere camera video este o parte a intregului angrenaj, practic nu noi ca si utilizatori folosim camera video, sistemul o foloseste, noi doar urmarim pasiv imaginile.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: