Amanet auto vs credit la banca

S-a publicat 08/05/2015 de Rodica Mihaela

Ai nevoie de o suma mare de bani, pentru o investitie, o reparatie, o problema, pentru platirea unui furnizor sau pentru o alta situatie mai delicata. Ce faci?

Poti obtine un credit la o banca, oferind ca si garantie casa ta, un teren, o proprietate sau afacerea pe care o ai. Poti, de asemenea, contacta o firma de amanet auto, precum Auto Credit, iti poti amaneta masina, sau mai multe masini pentru obtinerea sumei de care ai nevoie. Ambele situatii au anumite caracteristici definitorii, mai bune sau mai rele.

credit-banca-bani

In cazul amanetului auto, suma pe care o poti imprumuta este limitata de valoarea autoturismului. Poti obtine pana la 75% din valoarea acestuia, odata ce este evaluat. Insa, daca ai nevoie de o suma mai mare de bani poti amaneta mai multe autoturisme, daca dispui de ele. Pentru a obtine un credit printr-un amanet auto ai nevoie actele masinii, si de actele tale de identitate. Cu totul, impreuna cu analiza masinii tale, inregistrarea acesteia, pozele de primire etc, procedura dureaza aproximativ 1 ora. Comisionul il platesti in functie de suma imprumutata, pe principiul cu cat imprumut este mai mare, cu atat dobanda este mai mica, si ai si optiunea sa platesti inainte de termen suma creditata, iar, in acest caz, platesti doar dobanda pentru timpul in care te-ai folosit de banii aceia.

Daca doresti sa imprumuti o anumita suma de la o banca o sa ai nevoie, de asemenea, de o garantie, insa aceasta garantie ramane la tine daca girezi cu casa si poti incontinuare sa locuiesti in casa. Insa girarea cu bunuri atat de importante este mai dificila. Poti obtine un credit si pe baza adeverintei de la locul de munca, dar suma pe care o poti imprumuta este foarte mica in acest fel si dureaza foarte mult pana obtii aceste credite. Fata de casele de amanet, banca are o reputatie mai buna, dar conditiile sunt mai dezavantajoase, iar timpul de asteptare este considerabil mai mare. Daca ai nevoie de bani rapid, intr-o zi, nu este solutia pentru tine.

Acestea sunt doua modalitati de obtinere a uneor sume de bani mai mari, legitim, folosind anumite tipuri de garantii. Metoda aleasa depinde, pana la urma, de nevoi si situatie.

4 comentarii la “Amanet auto vs credit la banca

 • Lasă un răspuns

  Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Google

  Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

  Conectare la %s

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  %d blogeri au apreciat: