Anatomia unei baterii

S-a publicat 25/02/2016 de Rodica Mihaela

baterie-auto-sorgeti-forte-72-ah

Uitandu-va la orice tip de baterie, veti observa ca aceasta prezinta doua terminale, unul fiind marcat prin simbolul (+) pozitiv, iar celalalt aratand marcajul (-) negativ. La bateriile clasice pentru lanterne, precum AA sau cu celula D, terminalele sunt localizate la capete. In schimb, de exemplu, la o baterie de 9V pentru masina,  sunt situate una langa cealalta chiar deasupra unitatii. Prin conectarea unui fir intre cele doua terminale sau capete, electronii se vor misca cu un flux rapid. Aceasta interventie va uza, fara doar si poate, bateria, fiind de asemenea si o actiune extrem de periculoasa. Pentru valorificarea corespunzatoare a incarcaturii electrice produse de o baterie, ea trebuie conectata la ceva ca de pilda un bec, un motor, sau la un circuit electronic precum un radio. Lucrarile din interior sunt adapostite, in general, intr-o caseta de metal sau plastic. Inauntrul acesteia, se afla catodul, care se conecteaza la terminalul pozitiv, alaturi de catod – terminalul negativ. Electrozii ocupa majoritatea spatiului dintr-o baterie, fiind locul unde se intampla reactiile chimice. Un separator marcheaza bariera intre catod si anod, prevenind atingerea intre ei a electrozilor, in timp ce permite incarcaturii electrice sa se miste liber. Acest mediu este cunoscut drept electrolit. In sfarsit, un colector transmite sarcina electrica catre exterior.

Pentru o buna functionare a unor baterii de la magazinul online de acumulatoare auto, sau altor acumulatori de la producatori autorizati, precum marcile Zap, Bosch, Midac, Fulmen sau Ferve, foarte populari pe piata bateriilor auto, se recomanda respectarea cu strictete a catorva masuri de intretinere foarte simple, constand in: curatarea de praf si grasime a suprafetei acumulatorului, incarcarea, montarea/demontarea si depozitarea sa in mod adecvat.

Compania noastra, SC SORGETI SRL, produce si distribuie mai multe tipuri de baterii (auto, moto, de tractiune si stationare, accesorii), acordand o atentie sporita in ceea ce priveste mediul inconjurator. Astfel, noi militam pentru valorificarea deseurilor, propunand reducerea impactului nociv prin derularea unei campanii de reciclare baterii auto uzate. Astfel, in cazul in care nu puteti returna la reprezentantele locale Sorgeti acumulatorii uzati sau vechi, noi ne vom deplasa la domiciliul dumneavoastra in scopul preluarii acestora.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: