Ce este tehnologia Inverter si cum ne ajuta ea

S-a publicat 25/02/2016 de Rodica Mihaela

homepage_logo_1

Secolul 21 este considerat, pe drept, secolul vitezei. Importante descoperiri stiintifice, din domenii de interes diferit, au condus vertiginos la imbunatatirea calitatii vietii. Suntem din ce in ce mai mult inconjurati de minuni ale savantilor, avand la indemana aparate si sisteme automatizate, din ce in ce mai eficiente. Una dintre inovatiile de seama o constituie si tehnologia inverter, care s-a impus in campul frigiderelor si al aerului conditionat. Noi ne vom referi, in cuprinsul articolului de fata, la beneficiile pe care le-a produs aceasta tehnologie ingenioasa in ultimul domeniu mentionat, adica la aer conditionat inverter.

Ce este tehnologia inverter? Cum functioneaza tehnologia inverter?

Primele cercetari care au conturat dezvoltarea tehnologiei inverter au fost realizate prin anii 1900. In prezent, aceasta tehnologie sustine inventia unor sisteme de aer conditionat performante, fiind utilizata de multi producatori renumiti, ca de pilda Mitsubishi, Daikin, Fujitsu s.a.m.d.

Compresorul, care intra si in componenta sistemelor de aer conditionat traditionale, sta si la baza noilor aparate de aer conditionat de tip inverter. La un sistem clasic, modul de functionare presupune pornirea si apoi oprirea compresorului, in momentul atingerii valorii de temperatura dorite, apoi reluarea acestei operatiunii cand temperatura a inregistrat o scadere de -2 grade Celsius. Acest procedeu determina, in consecinta, un consum ridicat de energie electrica.

Sistemele moderne,bazate pe tehnologia inverter, sunt concepute insa in scopul de a reduce semnificativ consumul de energie electrica. Oprirea si repornirea ulterioara a compresorului au fost inlocuite cu instaurarea unei setari care permite sa se mentina constant o temperatura dintr-o incapere, deoarece compresorul a fost intre timp adaptat sa functioneze la o viteza variabila. Acesta inseamna ca necesitatile de temperatura din spatiile pe care intentionam sa le climatizam sunt acoperite printr-un consum de energie mai redus.

Senzorii prezenti in componenta aparatelor cu inverter pot detecta cu usurinta orice modificari de temperatura care survin intr-o incapere, actionand prin ajustarea vitezei compresorului. Am fi tentati sa credem ca functionarea continua este raspunzatoare de un consum ridicat de energie electrica, insa acesta este, de fapt, generat de procesul pornire-oprire.

Avantajele tehnologiei inverter sunt multiple: crestere in timp a fiabilitatii aparatelor; scaderea costurilor legate de consumul de energie electrica; in plus, aparatele care folosesc inverter sunt mai silentioase.

Noi va recomandam achizitionarea unui sistem de aer conditionat split, dublu split, multisplit, mobil sau tip coloana, in functie de necesitatile dumneavoastra. Pe langa faptul ca veti beneficia de confort sporit, diferenta de pret fata de un aparat clasic de aer conditionat se va amortiza in scurt timp, prin reducerea cheltuielilor aferente consumului de energie electrica.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: