Cred ca in proportie mai mare sau mai mica suferim cu totii de frica de dentist si incercam sa evitam durerea si disconfortul, dar cum putem face asta atunci cand suntem nevoiti sa apelam la un cabinet de stomatologie din cauza problemelor dentare?
De exemplu, daca trebuie neaparat sa ne facem un detartraj( care e indicat sa se faca cel putin o data pe an) ca sa scapam de tartru si de respiratia urat mirositoare si sa prevenim eventualele probleme stomatologice.
S-au ce facem atunci cand avem un copil intre 3 si 10 ani care nu vrea cu nici un chip sa mearga la dentist si are carii de biberon sau alte probleme stomatologice si am incercat toate metodele pe care le stiaim ca sa-l convingem ca trebuie sa mearga la dentist(inclusiv mita cu bomboane, cadouri) dar in zadar.
Din fericire acum exista o solutie foarte simpla si sigura care te scapa de teama de dentist: se numeste INHALOSEDARE.
Inhalosedarea sau aerul magic, cum i se mai spune este o combinatie de oxigen si protoxid de azot, netoxica si foarte blanda care ajuta la relaxarea centrilor nervosi si iti da o stare de euforie. Practic inhalezi aerul magic, te relaxezi si doctorul poate sa-si faca treaba. Ramai constient dar te simti ca si cum ai pluti.
Beneficiile inhalosedarii:
- nu dauneaza sanatatii, este o metoda foarte sigura
- nu creaza dependenta, pentru ca se elimina 99% din organism si nu are efecte pe termen lung motiv pentru care este indicata si in cazul copiilor
- nu afecteaza capacitatile motorii
- nu este anestezie generala, iar pacientul ramane constient si cooperant tot timpul cat dureaza procedurile stomatologice
In Statele Unite ale Americii inhalosedarea e folosita din 1960 si este o practica frecventa printre medicii stomatologi care trateaza copii, pentru ca ei au o misiune mult mai grea decat ceilalti medici stomatologi.
De unde am aflat toate astea si de ce vi le spun si voua?
Despre metoda am aflat de la Clinica Stomatologica Cris Smile, atunci cand eram disperata sa gasesc un medic stomatolog care sa accepte sa-i trateze baietelului meu cariile provocate de biberon si de bomboanele mancate si eram satula sa mi se spuna de catre medicii la care am fost ca daca nu sta nu pot sa-i faca nimic si ca e prea mic pentru anestezie asa ca trebuie sa astept. Eu as fi asteptat, dar durerea de dinti nu vroia sa astepte.
Asa ca am fost foarte fericita sa aflu ca in sfarsit exista o solutie care poate fi aplicata atat adultilor cat si copiilor carora le e teama de dentist. Bineinteles ca o sa apelez si eu la inhalosedare atunci cand merg sa-mi fac detartraj, pentru ca am gingiile sensibile si ma doare de zici ca imi baga un ac in creier.
Stiu ca exista multi parinti in aceeasi situatie ca mine, care nu au auzit inca de aceasta metoda si nu mai stiu ce sa faca. Eu le recomand sa apeleze cu incredere la inhalosedare, bineinteles dupa ce se informeaza si au o discutie in prealabil cu medicul stomatolog, fiindca exista si cateva afectiuni unde inhalosedarea este contraindicata.
Voi ati auzit de inhalosedare? Ati apela la aceasta metoda? Cum va convingeti copii sa mearga la dentist?
uite ca, desi sunt pacient Cris Smile de vreo 4-5 ani, nu stiam ca au introdus si metoda inhalosedarii. Pentru copii este excelenta vestea. Si eu, acum 4 ani, probabil ca as fi apelat la ea, ca aveam frica teribila.
Si eu ma bucur ca exista, pentru ca Dragos nici nu vrea sa auda de dentist. Sper ca metoda asta sa-l ajute sa ii placa vizitele la dentist.
Sa stii ca am auzit foarte multe lucruri bune despre aceasta clinica stomatologica, cu siguranta ma voi uita sa vad unde este locatia ei si ma voi duce si eu acolo.
Nu am auzit de această metodă până acum, dar mi se pare potrivită pentru fricoși îndeosebi. Cred că aș merge la dentist doar pentru treaba asta, să am senzația că plutesc. 🙂
M-am gandit si eu de ce nu se inventeaza asa ceva?! Uite ca cine s-a gandit! De acum mersul la dentist nu va mai fi un stres.
eu nu stiam dar ma bucur ca exista asa ceva, o sa ma interesez si in orasul meu!
Am o frica teribila de dentist, dar de cativa ani buni am gasit un doctor cu o mana usoara si am scapat de frica 🙂
Probabil ca si copilaria si prcaticile medicilor au contribuit nu neaparat la o frica de ei ci un scepticism ca o sa imi fie mai bine. Am o dantura atat de sensibila incat si detartrajul e facut cu greu si gingiile imi sangereaza. Cred ca inhalosedarea mi-ar prinde bine la urmatoarea vizita 😉
La clinica aceasta vreau sa ii fac programare lui Andrei pentru ca i s-a spart o masea. Vom apela la inhalosedare ca sa ma asigur ca nu se misca, eliminand riscul de accidente nedorite.
la cat de frica imi e mie de dentist, cred ca ar fi locul ideal pentru mine! imi place ideea asta, sa nu simt nimic
Ce tare! Nu stiam de metoda asta. Cred ca e super utila pentru a face copiii sa stea linistiti pe scaunul stomatologului.
Uite acolo chiar ar trebui sa ma duc, pentru ca eu am mega frica de dentist.
Eu mi-am tratat teama de dentist cu un dentins calm, rabdator si intelegator. Ma bucur totusi ca exista si alte solutii.
Intr-adevar, si mie mi-e frica de durerea de la freza, si zumzetul acela specific amplifica teama. Insa de Cris Smile am auzit lucruri bine, si asta de ani de zile, deci merita o vizita la ei cand apare o problema dentara!
Mie imi e tare frica de dentist. Ar fi buna si pt mine inhalosedarea.
Eu acum aud prima data, dar cred ca rar avem la noi asa ceva. Cu fie-mea am scapat ieftin pana acum, nu are nicio carie.
O metoda foarte buna, maio ales pentru copii, dar si pentru adultii carora le este teama de dentist.
Nu am mai auzit pana acum de metoda asta. Pare interesanta și îmi doresc sa ma duc și eu cu copilul la Criss Smile și sper sa-i placa