De ce aveți nevoie de un control bun al reputației în mediul online?

În afaceri, drumul succesului e adesea sinuous și presărat cu obstacole nenumărate. De aceea, atunci când ne dorim să obținem cele mai bune rezultate, ar trebui să găsim mijloacele cele mai eficiente care să ne ajute să depășim cu bine toate piedicile.
Întotdeauna, mediul de afaceri a fost și va rămâne unul dinamic și competițional, de aceea sunt necesare anumite tehnici care să impulsioneze crearea unei strategii reușite de business.
Unul dintre cele mai importante aspecte când vine vorba despre menținerea pulsului businessurilor în mediul online se referă la controlul reputației.
Deosebit de important este ca înainte de apela la un specialist în Online Reputation Management (ORM) să înțelegeți ce este și cum funcționează acest proces, care este miza lui și de ce necesită anumite investiții (timp, bani, răbdare ș.a.m.d).
Ce este și ce rol are ORM?
ORM este abrevierea de la Online Reputation Management și se referă la controlul prestigiului pe care o persoană sau un brand îl poate avea în mediul online.
Pentru a avea un management bun al reputației, este nevoie de campanii ORM care să aducă rezultate optime pe termen lung – și anume cultivarea unei imagini pozitive a unui brand.
Când e recomandată derularea unei astfel de campanii?
În general, o campanie de ORM poate fi destinată unei persoane sau unui business din mediul online în două situații: atunci când se dorește menținerea și îmbunătățirea unei reputații în online – campanie de ORM îndreptată, mai degrabă, în direcția unei campanii de tip PR sau atunci când se dorește îmbunătățirea imaginii negative.
Ce motive v-ar putea determina să apelați la un specialist pentru derularea unei astfel de campanii?

  • Dacă dețineți o afacere în online și vă aflați pe primele locuri cu recenzii negative, acest lucru vă poate afecta imaginea pe care v-ați chinuit să o consolidați de-a lungul timpului;
  • Dacă sunteți ținta unor atacuri la persoană și ați dori ca articolele care vă deviază de pe drumul succesului să coboare cât mai jos posibil, astfel încât să nu mai apară în primele pagini din Google;
  • Dacă doriți să aveți un control bun al reputației, adică să vă mențineți mereu o imagine pozitivă a businessului.

Care este scopul unei campanii ORM
Indiferent de scopurile pentru care se desfășoară o campanie ORM (îmbunătățirea unei imagini negative, creșterea unei imagini pozitive ș.a.m.d), campaniile de Online Reputation Management sunt de tip white hat, sau, cu alte cuvinte, sunt realizate în acord cu regulile impuse de Google.
Așadar, obiectivele pot fi diferite, dar rezultatul final trebuie să fie mereu același – o reputație fără pete în mediul online.
Cum se derulează și cât durează o campanie de ORM ?
O campanie de ORM diferă de la caz la caz, în funcție de anumiți factori, de aceea nu există o rețetă universal valabilă. Strategiile unei campanii se vor construi în raport cu parametri diferiți, în funcție de nevoile fiecărui client.
Perioada pe care se derulează o astfel de campanie nu poate fi definită deoarece fiecare business are anumite particularități care pot influența într-un mod distinct evoluția unei campanii ORM.
AdMarks, agenția care vă poate consolida imaginea
Dacă brandul tău are nevoie de implementarea unei campanii de ORM, apelează la una dintre agențiile care oferă servicii de calitate în acest sens, cum este, de exemplu, agenția AdMarks.
În plus, printre numeroasele avantajele pe care le poate aduce o campanie eficientă ORM se numără și faptul că, în timp – pe lângă o serie de alte condiții întrunite – aceasta poate genera inclusiv brand loyality.

16 comentarii la „De ce aveți nevoie de un control bun al reputației în mediul online?

  1. reputatia conteaza oriunde – si in mediul online si in mediul ofline. Degeaba ai preturi bune si marfa mai frumoasa, daca reputatia nu te ajuta, nu? Asa e si in viata reala, asa e si cand vine vorba de afaceri online, site-uri sau magazine.

  2. Nu stiam de campania ORM, insa mi se pare extrem de utila! Chiar ar trebui sa fim mai atenti cu datele personale pe care le distribuim pe internet. poate ca uneori nu ne dam seama, insa reputatia e cruciala

  3. Reputatia e importanta in orice domeniu, dar mai ales online. Este atat de usor ca cineva sa ne vada istoricul. Aceste lucruri afecteaza viata personala si cea profesionala. De aceea eu sunt destul de selectiva cu ceea ce postez pe retelele sociale.

  4. Mai ales in epoca internetului, unde consumatorii se informeaza aproape despre orice inainte de a actiona, o reputatie buna in online este uneori cheia succesului.

  5. Nu stiam de aceste denumiri si nici de reputatia in mediul online. Am invatat ceva interesant de la tine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.