Asigurarea este mama prudentei

asigurare de locuinta si bunuri

Apreciez faptul ca din grija fata de oameni, bancile si societatile au pus la punct asigurarile fiindca suntem atat de fragili si riscam in orice moment sa ne ranim pierzand capacitatea de munca sau de autoservire.

Mereu am apreciat pianistul care isi asigura degetele, balerina care isi asigura picioarele, solistul care isi asigura vocea. Este o dovada de iubire fata de cei apropiati si dragi sa iti faci asigurare de sanatate sau de viata.

La fel de importanta este asigurarea de bunuri.

Nu trebuie sa fii materialist sa iti dai seama ca nu poti trai fara un acoperis deasupra capului. Asigurarile de locuinta iti permit ca in caz de degradare a acesteia din cauza intemperiilor sa o poti repara sau construi din nou, daca acest lucru se impune.

Iti imaginezi cat de greu ar fi sa iti ia vantul puternic acoperisul, sa nu ai un ban pus bine pentru asta si sa fii nevoit sa te imprumuti la rude, prieteni sau cunoscuti?

Dar masina care reprezinta mainile si picioarele tale sa nu o asiguri? Un sofer neatent te poate lovi in trafic, este posibil sa cada craca groasa si uscata din pomul aflat langa parcarea din fata blocului peste masina ta.

Asigura-ti toate bunurile de pret: tablouri, bijuterii, mobilier de valoare, sa fii sigur ca primesti cel putin o parte din valoarea lor daca dispar in incendii sau sunt distruse partial de accidente!

Stiai ca iti poti asigura si afacerea? Acesta este un ajutor oferit la timpul potrivit si de o importanta coplesitoare pentru antreprenori si se ofera si pentru perioadele de intrerupere ale activitatii din motive diferite.

Oamenii prevazatori isi fac asigurare obligatorie, dar si facultativa sa stea fara grija. Si bunurile casnice scumpe si importante pentru asigurarea confortului familiei pot fi asigurate: frigiderul mare si modern, televizoarele cu plasma, aspiratoarele destepte care se misca singure prin casa.

TVA

O alta masura de prevedere este reprezentata de informarea temeinica despre split tva.

Modificarile permanente referitoare la taxele pe care le avem de achitat catre stat nu trebuie sa ne gaseasca in ignoranta totala fiindca riscam sa platim mult mai mult.

Conform noilor legi platitorii fizici de tva achita taxa integral la cumpararea unui bun sau serviciu, in timp ce intreprinzatorii, institutiile, persoanele fizice furnizoare de bunuri si de servicii care au PFA  sau liber profesionistii defalcat, in doua conturi diferite.

Pe internet se gasesc numeroase articole explicite care lamuresc intreprinzatorii si serviciul de contabilitate care ii deservesc ca intreaga lor activitate sa se desfasoare in mod legal.

 

 

Un comentariu la „Asigurarea este mama prudentei

  1. Asigurari momentan nu avem decat la masina si la casa. Bine, si aia obligatorie de sanatate. E bine sa ne asiguram bunurile, dar la veniturile noastre mici, nu prea ne permitem si uite asa tot noi avem de pierdut.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.