Cum sa faci dintr-o pizzerie o afacere de succes ne va spune cel care deține master-franciza Dodo Pizza pe România

Dodo Pizza- o franciza ruseasca

Imi place pizza de cand am fost prima data in Italia si am mancat cea mai buna pizza din lume s-au cel putin asa credeam pe atunci, pana am ajuns sa descopar si la noi in oras foarte multe pizzeri bune, cu preturi si mai bune si retete delicioase.

Dar asta nu e niciodata de ajuns, pentru ca eu in calitate de clienta imi doresc mereu mai mult si mai bine. Vreau sa fiu surprinsa atat cu retete noi, cat si cu promotii, discounturi personalizate, oferte atractive si atunci este din ce in ce mai greu pentru o pizzerie sa tina pasul cu vremurile daca nu apeleaza la tehnologie si nu foloseste solutii softwere personalizate asa cum sunt cele de la Expressoft Technology, care ofera echipamente specializate pentru HoReCa + software personalizat + instalare, training și suport tehnic 24/7, mai pe scurt solutii complete pentru orice tip de afacere ai avea.

Insa cum ii ajuta asta pe cei de la pizzerie si pe mine in calitate de client, vom afla impreuna intr-un interviu imaginar cu patronul unei pizzerii cunoscute din Brasov: Dodo Pizza. Sa-l cunoastem asadar pe Sergiu Bolocan si sa incercam sa aflam de la el cum poti transforma o pizzerie intr-o afacere de succes cu ajutorul tehnologiei.

Buna, pentru inceput vreau sa-mi spui cateva cuvinte despre tine si despre afacerea pe care ai deschis-o in Romania, la Brasov.

Mi-a venit ideea unei pizzerii in anul 2014, pentru că imi place pizza si cu ajutorul ei sunt mai aproape de oameni. Asa ca am adus în România prima franciză rusească de pizza in care am investit 260.000 de euro.

Expressoft Technology, care ofera echipamente specializate pentru HoReCa

Ce schimbari majore au adus tehnologiile moderne in afacerea ta?

Pot spune ca datorita noilor tehnologii s-a schimbat totul in acest domeniul HoReCa, atat pe partea fiscala, cat si in privinta calitatii produselor, a  inovatiei serviciilor oferite clientilor nostri si a rapiditatii cu care onoram comenzile.

Solutiile softwere si hardwere eficiente si durabile ne-au ajutat si ne ajuta in continuare sa oferim consumatorilor nostri(celor care iubesc pizza) cea mai buna experienta si surprize foarte placute asa cum a fost celebrarea Pizzei pe 14 octombrie atunci cand am oferit 1000 de pizza gratis, celor care au venit in pizzerie si nu ne vom opri aici, pentru ca tot datorita tehnologiei avem acum solutii la indemana ca sa livram pizza in doar 45 de minute(de fapt e o promisiune pe care ne-am facut-o noua si clientilor nostri, aceea de a fi cei mai buni in ceea ce facem).

De ce criterii ai tinut cont atunci cand ai ales soluția informatica potrivita pentru afacerea ta? Ce beneficii crezi ca trebuie sa ofere de ambele parti? Care sunt principalele elemente de care ai tinut cont în alegerea soluției software de marcaj și a sistemului integrat pe care aceasta va fi instalată?

Aici mai prins. Trebuie sa recunosc ca solutiile softwere nu sunt domeniul meu asa ca am apelat la o firma de specialitate: Expressoft Technology, o firma cu renume de aproape 20 de ani in domeniul HoReCa si eu nu am facut decat sa le spun care sunt dorintele mele in privinta solutiei softwere pe care o vreau:

  • sa aiba o interfata prietenoasa si usor de folosit de catre angajatii mei astfel incat sa nu devina un motiv de stres
  • sa putem prelua comenzile clientilor intr-un timp foarte scurt
  • sa aiba integrat sistemul delivery ca sa putem gestiona eficient livrarile si sa stim in timp real cate comenzi am livrat
  • sisteme hardwere: sistem integrat touchscreen, POS restaurant, marcaj mobil, case de marcat fiscalizate, s.a.m.d
  • suport tehnic 24 de ore din 24, pentru ca atunci cand ceva nu merge trebuie sa sti pe cine sa suni, fiindca altfel pierzi bani

Care sunt secretele care fac din Dodo Pizza cea mai populara pizzerie din oras(am vazut ca e plina de tineri)

In primul rand le punem la dispozitie jocuri si isi pot petrece timpul la noi intr-un mod placut. E un spatiu deschis, colorat si prietenos unde ne simtim bine impreuna, le oferim pizza proaspata din cele mai bune ingrediente, avem foarte des promotii si pot plati atat in numerar cat si cu cardul datorita tehnologiei POS restaurant si asta le ofera mai multa libertate. Secretul nostru consta in tehnologie pentru ca datorita ei comenzile se preiau si se livreaza rapid, datele sunt introduse in sistem fara greseala si asta ne ajuta sa centralizam totul intr-un timp foarte scurt, fiindca traim vremuri in care lumea nu mai are timp si isi doreste sa-i oferi solutii rapide chiar si atunci cand vine vorba de mancare.

Ce planuri ai pentru urmatorii 10 ani?

Planuiesc o extindere, schimbari de decor, vreau sa-mi cunosc clientii cat mai bine ca sa le pot oferi produse personalizate, transparenta(spre asta tindem si cred ca ne descurcam bine, pentru ca oricine doreste poate prepara o pizza alaturi de noi) si nu in ultimul rand imi doresc sa-i surprind si sa introduc livrarile cu drona.

In incheiere, vrei sa le transmiti ceva clientilor Dodo Pizza?

Sa urmareasca pagina noastra de Facebook, pentru ca pun la cale surprize foarte placute pentru ei si imi place sa fim mereu in contact. Ii astept de Halloween la Dodo Pizza sa savureze o portie de Zombie Rolls cu dovleac.

Iti multumesc pentru interviu.

Acest articol a fost scris pentru Superblog 2018.

 

24 de comentarii la „Cum sa faci dintr-o pizzerie o afacere de succes ne va spune cel care deține master-franciza Dodo Pizza pe România

  1. Eu recunosc ca nu am comandat niciodata Pizza de la ei, din simplul motiv ca nu e stiu ofertele si e mai aproape de mine o alta pizzerie. Dar am vazut ca au multe concursuri si comunica frumos cu fanii de pe Facebook. Este important si asta.

  2. Importanta este rapiditatea cu care ajung la client dar si gustul pentru ca afacerea sa fie cat mai prospera.

  3. Buna, Rodica!

    Iti multumim pentru interesul acordat probei noastre in cadrul competitiei Superblog.

    Mult succes!

    Cu ganduri bune,
    Echipa Expressoft.

  4. Mi se pare ca afacerea cu o pizzerie este de succes si de actualitate, intrucat in secolul vitezei e super rapid sa comanzi o pizza, musai sa fie buna!! Ca sa mai revenim!

  5. Multa vreme ma gandeam sa deschid si eu o pizzerie. Cred ca mi-ar fi mai usor sa fac o afacere de genul sub umbrela unei francize

  6. Pingback: Proba 9. Restaurantele inteligente – misiune posibilă!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.