Povestea casutei de turta dulce

A fost odata ca niciodata o fetita(adica eu) care atunci cand era mica iubea povestile, iar povestea mea preferata era Hansel si Gretel si ma vedeam mereu in rolul vrajitoarei, nu ca sa mananc copii, ci ca sa locuiesc intr-o casuta de turta dulce ca aia din poveste.

Dar anii au trecut, eu am crescut si mi-am dat seama ca pot transforma povestea in realitate daca imi doresc foarte mult, cu mici exceptii cei drept. Si m-am hotarat sa transform casa bunicilor mei in casuta din poveste. Usor de zis, greu de facut! Am inceput cercetarile pe Google si am avut norocul sa dau peste Divizia de acoperisuri. La inceput am crezut ca e o greseala si ca nu prea are legatura cu ceea ce caut eu, dar dupa ce am citit conceptul m-am convins ca am ajuns la locul si oamenii potriviti si ca or sa ma ajute sa fac din casuta din poveste un proiect unic la fel cum este si conceptul lor pe piata tiglei metalice. Stiu ca orice casa noua incepe cu fundatia, dar eu aveam deja casuta, tot ce imi trebuia era o echipa buna si materialele potrivite ca sa o pot transforma in casuta din poveste.

Asa ca am inceput cu acoperisul si am avut si un motiv bun(am economisit 1000 de lei din pretul unui acoperis din tigla metalica) pentru ca am cerut sfatul consultantilor de pe Vindem-ieftin.ro, care m-au sfatuit sa aleg sistemul complet acoperis tigla metalica pentru ca tigla metalica este rezistentă la ploaie, vânt, ninsori, mucegai si rezista foarte bine in timp. In plus este foarte usoara, etansa(nu lasa apa sa patrunda), rezistenta la foc si o gasesti intr-o multitudine de culori. Iar eu imi doream un acoperis colorat pentru casuta mea si oscilam intre rosu si albastru. Pana la urma insa consultantul m-a sfatuit sa aleg tigla metalica in culoarea maro ciocolatiu lucios si mi-a explicat ca iarna oricum acoperisul casei v-a arata ca si cum ar fi pudrat cu mult zahar tos si asta m-a convins.

O fundatie solida e baza, dar un acoperis bun te scapa de griji, pentru ca nu te ninge, nu te ploua, e ca si cum iesi iarna afara cu o caciula calduroasa si impermeabila pe cap, poti sa stai cat vrei fiindca nu te uzi si nu iti este frig.

Eu stiu ce inseamna sa-ti curga apa prin acoperisul casei si sa stai de fiecare data cand ploua cu galeti, oale si cratite prin casa ca sa nu ploua si la vecini si sa vina la usa, stiu cum e sa ti se cojeasca vopseaua de pe pereti din cauza ploi, sa stai mereu cu ochii pe meteo ca sa vezi cand mai ploua, sa ti se imbolnaveasca copilul din cauza mucegaiului si a umezelii, sa risti sa iti cada tavanul in cap, la propriu, sa fie frig in casa si sa te rogi sa nu ti se strice instalatia electrica din cauza umezelii.

De asta imi doream pentru casuta din poveste cel mai bun acoperis, unul care sa-mi ofere siguranta ca va rezista in timp indiferent de vreme si confortul unei case calduroase si sigure, fara infiltratii.

casuta din povesti

Am ales Divizia de acoperisuri, pentru ca exista multe avantaje care mi se potrivesc manusa:

  • am parte de consiliere in privinta materialelor de care am nevoie, tot ei mi-au recomandat sa folosesc ferestre din lemn stratificat pentru ca sunt trainice si „autentice” asa cum imi doream
  • am scutit timp, mult timp, pentru ca nu a trebuit sa caut mai multi furnizori, sa intreb preturi, sa compar
  • nu imi fac griji in privinta materialelor sau a livrarii pentru ca stiu ca cei de la Vindem-ieftin.ro vor avea grija de tot, dovada stau garantia reala oferita si recenziile video de pe site
  • am garantia ca produsele se potrivesc si sunt exact ceea ce-mi doresc

Acum treaba mea e mult mai simpla: trebuie doar sa cumpar tencuiala decorativa(deja mi-am ales culorile si aspectul de mozaic), sa printez pozele cu casuta din poveste si sa gasesc meseriasi buni care sa duca treaba la bun sfarsit. Si abia astept sa ma mut in casuta care va avea tot felul de bunatati exterioare(acadele, turta dulce, prajituri, bomboane, biscuiti) si un acoperis de ciocolata, care nu vor fi in pericol de a fi mancate, dar sunt sigura ca toata lumea isi va dori sa se pozeze cu casuta mea si nu o sa duc lipsa de vizitatori.

In plus, o sa filmez acoperisul cand va fi gata si o sa postez filmuletul pe siteul Vindem-ieftin.ro la categoria recenzii video si  mai primesc 100 de lei, ceea ce va doresc si voua, ca doar vine Craciunul.

Si ca orice poveste si a mea va avea un final fericit daca o sa castig premiu la proba asta! Va fi un fel de „ladita cu bijuterii a vrajitoarei” care ne va ajuta sa traim fericiti toti 3 in casuta din poveste, fara grija zilei de maine. 🙂

Articol scris pentru SuperBlog 2018.

Sursa foto: Arhiva personala

30 de comentarii la „Povestea casutei de turta dulce

  1. Noi avem acoperis din tigla și cred ca a fost cea mai buna alegere pentru casa noastra din zona noastra.

  2. Cred ca e important atunci cand te apuci de constructia unei case sa apelezi la firme care sunt prompti si seriosi la livrarea materialelor.

  3. daaaa, asta i-am zis si eu sotului meu atunci cand discutam despre variante de acoperis pentru casuta noastra: ca imi place tare mult cum arata acoperisurile din tigla metalica, ca seamana cu casuta de turta dulce din poveste. Tu imi citesti gandurile cumva?

  4. Cand am vazut titlul am crezut ca o sa gasesc o reteta de turta dulce. As vrea sa fac si eu o casuta de turta dulce asa cum vad in filme ca fac americanii de sarbatori.
    Eu am in proiect sa schimb acoperisul, fiindca e vechi, insa nu l-as schimba cu tigla metalica, vad la vecinul meu: Cand ploua se aude naspa plus ca s-a decolorat. As pune tot tigla d’aia veche, din lut, cum era odata.

  5. Anul trecut am pus si noi acoperisul la noua casa. Doamne cat ne-am mai documentat de care sa alegem…

  6. Imi plac site-urile care inainte de a vinde un produs iti ofera si consiliere care sa te ajute sa faci cele mai bune alegeri

  7. Mihaela, draga mea, ai numai vise frumoase si sper sa ti se indeplineasca toate. Si eu as opta tot pentru acoperis cu tigla pentru ca este mai de durata si mai aspectuos.

  8. Pingback: Proba 22. Acoperiș pentru casa visurilor tale

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.