Impreuna putem sa o salvam pe Oana

Oana 1

Prima data am citit despre Oana si lupta ei cu o boala necrutatoare care iti fura zambetul, visele si in cele din urma viata daca o lasi, pe blogul Simonei Tache si m-a impresionat pentru ca am vazut cu cata disperare isi doreste Oana sa traiasca si am simtit ca trebuie sa o ajut.

Am inceput prin ai dona din putinul meu in speranta ca va strange banii de care are nevoie pentru a se opera si a scapa de cancer, dar mi-am dat seama ca nu e suficient si ca trebuie sa fac mai mult, sa spun lumii despre cazul ei pentru ca stiu ca sunt foarte multi oameni cu suflet bun care vor renunta la o cafea, o paine sau o iesire in oras pentru a o salva pe Oana!

Cosmarul a inceput într-o seară de iarnă, într-un taxi. A intrat brusc în convulsii și o colegă cu care era a dus-o la urgență, unde i s-a descoperit o tumoră cât o portocală pe creier. A fost operată în ianuarie 2010, la Bagdasar, apoi a făcut radioterapie la Berlin. Au urmat 3 ani și jumătate de liniște și speranța că visul urât s-a terminat. Vara trecută însă visul urât s-a întors. Au început simptomele neurologice, iar RMN-ul a arătat recidivă. Oana a intrat pe tratament cu citostatice și iar a sperat că s-a terminat și că o să fie bine. Dar, acum două luni, boala lovit din nou, cu forță mult mai mare. O nouă recidivă, de data asta în timp ce era sub tratament (ceea ce e semn de mare agresivitate!), a trimis-o direct la spital, fără cunoștință. Acum e stabilă din nou, dar situația e extrem de fragilă, pentru că visul urât e încă acolo, în creierul ei. Și crește. În România, nu poate fi operată, pentru că nu mai are o tumoră compactă, ci o grămadă de celule foarte agresive, răspândite și infiltrate printre cele sănătoase. Dar există în Canada, la Montreal Neurological Institute and Hospital, posibilitatea unei operații printr-o tehnică specială. Se numește fluorescence-guided resection of brain tumors și presupune rezecția tumorii cu ajutorul unei substanțe fluorescente care delimitează vizual zonele infiltrate. Doctorul Kevin Petrecca i-a examinat dosarul și a spus că o poate opera.

oana2

Dar operatia costa 100.000 de euro, o suma imensa pentru Oana dar neinsemnata pentru noi toti daca ne unim si ne propunem sa o salvam! Si va implor sa ma ajutati sa o salvam pentru ca are si ea dreptul la viata, isi doreste sa traiasca, sa iubeasca, sa fie mama, sotie, iubita!

Eu stiu cat de greu e sa invingi cancerul pentru ca am avut in familie oameni dragi care au pierdut lupta pentru ca nu au mai avut putere si resurse sa lupte cu boala. Dar Oana poate si trebuie sa fie salvata pentru ca e o luptatoare, isi doreste sa traiasca si ne are pe noi care o putem ajuta sa iasa invingatoare in lupta cu boala.

Va rog, va implor sa-i dati o mana de ajutor! Scrieti despre cazul ei pe bloguri, retele de socializare, dati share articolelor, donati oricat de putin din putinul vostru si cu siguranta veti primii inapoi inzecit.

Acestea sunt conturile ei:

Oana Livadariu:
Raiffeisen Bank (cod SWIFT RZBRROBU), sucursala Victoriei
LEI – RO34 RZBR 0000 0600 0834 2460
EURO – RO05 RZBR 0000 0600 1532 2908
CONT PAY-PAL: dearwanna@yahoo.com

V-aș mai ruga, de asemenea, și dă dați share acestui articol și să-i rugați și pe prietenii voștri să-l dea mai departe. VĂ MULȚUMESC MULT DE TOT!

3 comentarii la „Impreuna putem sa o salvam pe Oana

  1. Da, am citit şi eu la Simona şi am trimis o sumă mult mai modestă decât aş fi dorit. Oricum, se pare că s-au adunat suficienţi bănuţi. Acum rămâne doar să ne rugăm pentru reuşita intervenţiei.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.