Cum sa ai o firma eficienta in 5 pasi!

O companie, indiferent de domeniul in care a ales sa activeze pe piata, trebuie sa functioneze la parametri cat mai apropiat de maximum pentru a asigura un profit decent, suficient pentru plata unor salarii rezonabile, pentru bani de investitii, dar si pentru asigurarea veniturilor proprietarilor. De multe ori, acest lucru este pus in pericol nu de lipsa pietei de desfacere sau de cea a profesionalismului angajatilor, ci de lipsa unor materii prime si de consumabile care poate incetini sau chiar opri ciclul de productie.

Pentru a nu se intampla acest lucru, managerul companiei se va ocupa printre altele si de asigurarea unui stoc considerabil de produse absolut esential pentru desfasurarea activitatii economice. Printr-un management inteligent, aceste stocuri nu vor fi nici prea mari pentru a ocupa spatiul de depozitare si a bloca sume de bani, dar nici prea mici pentru a aparea pericolul ca acestea sa lipseasca.

Iata cei 5 pasi INDISPENSABILI:

  • Primul pas este realizarea unui inventar foarte precis cu toate materiile prime si consumabilele necesare pentru a sti cu exactitate cand este nevoie de procurarea unora noi. Aceasta activitate se poate face atat prin tehnici vechi, mai exact prin indosarierea documentelor cu privire la stocuri, cat si prin folosirea unor metode moderne, inteligente, precum softuri realizate special pentru acest lucru.
  • Birourile reprezinta o parte importante a fiecarei activitati economice si trebuie sa fie aprovizionate corespunzator. Un element important in acest sens devine existenta consumabilelor intr-o cantitate suficienta. In aceasta situatie, un partener de nadejde este A4OFFICE de unde pot fi procurate folii de laminare, dar si alte accesorii necesare.
  • In majoritatea firmelor, automobilele reprezinta piese esentiale si de aceea functionarea lor trebuie sa fie ireprosabila. De multe ori, un autovehicul defect poate sa puna in pericol succesul in afaceri chiar din cauza unei piese foarte ieftine, de aceea este necesar sa se realizeze un stoc de piese de schimb care se strica mai des, astfel incat reparatiile necesare sa fie facute cat mai rapid. In acest sens, RAO Auto ofera o gama variata de piese auto la preturi avantajoase tuturor celor interesati.

  • Procurarea materiilor prime trebuie sa fie un obiectiv extrem de important, mai ales in conditiile in care pretul acestora se poate modifica de la o zi la alta. Din aceasta cauza este bine ca stocurile sa fie asigurate din timp, urmarindu-se achizitionarea unora de buna calitate si la preturi cat mai avantajoase. Aceasta activitate nu trebuie lasata pe ultima suta de metri, caci poate exista pericolul achizitionarii lor la un pret mult mai mare sau sa nu fie gasite in momentul respectiv.
  • Gasirea cumparatorilor pentru produsele realizate in cadrul companiei trebuie sa fie primordiala pentru orice manager pentru a nu aparea situatii in care acestea sa ramana depozitate si sa ocupe spatiul util si, in acelasi timp, sa micsoreze veniturile firmei (mai ales in cazul produselor perisabile, piata trebuie sa fie asigurata si sa nu existe intarzieri nici macar de o zi).

Asadar, prin cativa pasi usor de realizat firma va deveni mult mai eficienta, iar profitul nu va intarzia sa apara.

17 comentarii la „Cum sa ai o firma eficienta in 5 pasi!

  1. Sunt multe lucruri de care trebuie sa te ocupi cand decizi sa iti infiintezi o firma, indiferent in ce domeniu ar fi ea, asa ca sfaturile tale sigur prind bine celor aflati la inceput de drum in mediul acesta.

  2. Sunt multi factori de care antreprenorii trebuie sa tina cont, atat la inceput de drum cat si mai tarziu, iar cei 5 pasi enuntati de tine sunt buni de luat in calcul.

  3. Pe mine inca ma bate gandul sa imi deschid o firma, insa ma impiedica 2 lucruri: partea financiara, insa cel mai mult si mai mult legislatia din Romania. Parca este facuta de asa natura incat sa te faca sa iesi in pierdere 😦

  4. Ai punctat foarte bine. Mai trebuie sa gasesti si niste angajati dornici sa munceasca si sa-si doreasca ca firma sa evolueze si totul este perfect

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.