Liposucția abdominală – ce presupune operația și cât costă o liposucție în București?

Probabil că, dacă ar trebui să numim cea mai comună problemă a femeilor din zilele noastre, aceea ar fi, de departe, slăbitul. Lupta cu kilogramele în plus nu este deloc ușor de câștigat, iar importanța aspectului fizic este tot mai mare în opinia tuturor, astfel că milioane de diete sunt căutate și încercate, iar, în același timp, milioane de femei sunt în continuare nemulțumite de forma siluetei lor.
Astfel, liposucția abdominală câștigă tot mai mult teren, când vine vorba despre găsirea unor soluții viabile pentru remodelarea corporală.
De fapt, încă de acum câțiva ani, liposucția este cea mai populară operație estetică din America, și devine tot mai solicitată și în Europa, inclusiv la noi.
Mai precis, potrivit statisticilor, în anul 2016, în România au fost efectuate peste 3000 de liposucții, evident, cea mai solicitată fiind cea abdominală.

Ce presupune liposucția abdominală?

Denumită în termeni medicali și „lipoaspirație”, această operație estetică poate fi de diferite tipuri. Dar să începem cu procedura clasică! Aceasta este, de fapt, liposucția tumescentă, și este cea mai frecventă dintre toate.
Intervenția constă în injectarea unui amestec de ser fiziologic, anestezic local şi o substanţă ce contractă vasele de sânge, în zona abdomenului. Ulterior, printr-o incizie mică, de numai 2-3 mm, se introduce în abdomen o canulă cu ajutorul căreia celulele de grăsime sunt colectate şi evacuate.

Ce alte tipuri de lipoaspirație există?

Evoluția tehnologiei în medicină oferă, în prezent, numeroase beneficii în privința realizării procedurilor de estetică, astfel că liposucția poate fi realizată și prin proceduri care utilizează fascicule laser, ultrasunete sau vibrații.
Astfel, există liposucția laser, care presupune introducerea în abdomen a unei canule subţiri, prin vârful căreia este emis un fascicul laser. Acesta topeşte grăsimea, care, mai apoi, este eliminată prin aceeași procedură folosită și în cazul liposcuției clasice.
În același timp, liposucția abdominală de tip VaserLipo presupune distrugerea țesutului adipos cu ajutorul ultrasunetelor, iar cea de tip PowerLipo – cu ajutorul vibrațiilor.

În cât timp se văd rezultatele operației de liposucție?

Ca în cazul oricărei intervenții chirurgicale, recuperarea după operație și apariția rezultatelor pot apărea mai repede sau mai târziu, în funcţie de stilul de viaţă al fiecăruia.
Procedura liposucţiei te va lăsa cu multe vânătăi, ceea ce înseamnă că te vei putea bucura cu adevărat de noul contur al abdomenului abia în câteva luni.
În general, după o asemenea operaţie munca poate fi reluată în maximum 5 zile, iar după 2-3 săptămâni pot fi reluate şi exerciţiile fizice uşoare, urmând ca totul să revină la normal după 4-6 săptămâni.

Cât costă liposucția abdominală?

În privința prețului – pentru că, oricât de mult ne dorim să ne remodelăm silueta, este, și el, foarte important – trebuie precizat că acesta este stabilit în funcție de un cumul de factori printre care se numără tipul operației, clinica aleasă, experiența chirurgului estetician ș.a.m.d.
Cel mai important este, însă, ca înainte de toate să te programezi pentru o consultație în cadrul căreia specialistul să îți cunoască istoricul medical și să îți explice, mai amănunțit, la ce trebuie să te aștepți atunci când te hotărăști să treci printr-o astfel de operație.
Revenind la costuri, putem totuși preciza că, în general, în București, prețul unei liposcuții abdominale oscilează între 1700 euro și 2600 euro.

18 comentarii la „Liposucția abdominală – ce presupune operația și cât costă o liposucție în București?

  1. Am văzut mai demult un documentar pe această temă, pare dureros, dar aș apela și eu dacă ar fi nevoie.

  2. Eu sunt fricoasa de fel si nu m.as incumeta sa fac o astfel de interventie. Dar niciodata sa nu spui niciodata.

  3. Trecand peste costuri, pe care la momentul de fata nu mi le pot permite, eu as apela la o liposuctie, sa stii. Sigur ca mi-ar fi frica, dar rezultatele sunt spectaculoase si merita, zic eu.

  4. Oricand as apela la asa ceva si chiar as avea nevoie, doar ca… da, intotdeauna exista un ” dar” , nu stiu daca sanatatea mi-ar permite acest procedeu.

  5. Eu n-am nevoie, dar sotul meu si-ar fi dorit intr-un timp sa faca asta. Nu mi se pare scumpa avand in vedere ca scapi de cateva kilograme nedorite

  6. Norocul meu e ca sunt slaba de fel, dar si grasa daca eram nu cred ca apelam la asa ceva 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.