Recenzie: Nimic nu se schimba pana cand tu nu te schimbi de Mike Robbins

recenzie de carte Libris.ro

Coperta va duce cu gandul la mare, soare, vacanta, dar trebuie sa va avertizez ca nimic nu e ceea ce pare si viata e plina de surprize!

Abia am terminat de citit cartea scrisa de Mike Robbins: Nimic nu se schimba pana cand tu nu te schimbi si deja mi s-a facut dor de ea si vreau sa o recitesc. De fapt cred ca o s-o tin pe raftul de langa birou si ori de cate ori simt ca o iau pe cai gresite o sa recitesc anumite capitole ca sa-mi reamintesc ca nu trebuie sa fiu perfecta, important este sa fiu fericita!

Imi plac cartile de dezvoltare personala, drept dovada v-am tot batut la cap cu ele in ultima perioada, dar cartea asta este una dintre cele mai frumoase si mai sincere carti pe care le-am citit si m-am regasit in ea in proportie de 90%.

Exista in aceasta carte cateva lucruri de care daca am tine cont, ne-ar fi mult mai bine cu noi si cu ceilalti:

  • Concentreaza-te pe ceea ce conteaza cu adevarat– fiindca tindem sa ne irosim viata si energia cu tot felul de nimicuri care la sfarsitul zilei constatam ca nu sunt deloc importante
  • Nimic nu se schimba pana cand tu nu te schimbi– asa ca in loc sa incercam sa-i schimbam pe ceilalti ar trebui sa ne ocupam de noi si de evolutia noastra, sa ne concentram pe noi si pe dorintele noastre de schimbare
  • Nu te compara cu ceilalti-pentru ca in viata uneori pierdem, alteori castigam si tot ce trebuie sa faci e sa incerci sa-ti depasesti propriile tale limite
  • Iubeste-te– si invata si accepta ca a te iubi nu inseamna ca esti egoista, inseamna doar ca iti pasa de tine si de fericirea ta. Sunt multe lucruri pe care le faci pentru ceilalti si meriti sa le faci si pentru tine: vorbeste frumos despre tine, iarta-te atunci cand gresesti, ai grija de sanatatea ta, rasfata-te, sarbatoreste atat succesele cat si esecurile pentru ca ele sunt lectii de viata
  • Nu te lua prea in serios-„Dintii cad, copii fac crize si in viata ni se intampla tot felul de lucruri( mai mici sau mai mari) care ne exaspereaza. Trebuie doar sa incercam sa vedem partea buna in orice situatie( sa alegem partea plina a paharului)”
  • Nu uita cat de puternica esti-si asta iti va da puterea si credinta de a trece prin viata fiindca sti ca ai tot ce-ti trebuie, ca sa-i poti face fata.
  • Cere ceea ce-ti doresti-fiindca daca nu ceri, raspunsul este intodeauna NU
  • Impaca-te cu felul in care arati-fiindca nici un corp nu este si nu va fi vreodata perfect. Uite-te la fotomodele care sunt tot timpul nemultumite, drept dovada s-a inventat photoshop-ul
  • Ia viata asa cum e-fiindca asa cum spunea Byron Katie: „Atunci cand te lupti cu realitatea, pierzi, dar numai in 100% din cazuri.”
  • Renunta la imperativul trebuie si invata sa faci deosebirea intre obligatie si alegere, intre a trebui si a vrea

Cred ca fiecare dintre noi are in cap un mic Gremlin, care ne spune ca nu facem ce trebuie, cand trebuie si tot ce avem de facut este sa-l invatam sa taca sau sa-l ignoram.

Mie mi-a placut foarte mult aceasta carte si v-o recomand daca si voi mai aveti de lucru la anumite aspecte din viata voastra. Mike Robbins are la sfarsitul cartii o lista cu recomandari de lectura si eu am descoperit cateva carti foarte interesante pe care imi doresc sa le citesc.

Voi cititi carti de dezvoltare personala? Va atrage subiectul? Daca raspunsul este Da, o gasiti pe Libris.ro.

24 de comentarii la „Recenzie: Nimic nu se schimba pana cand tu nu te schimbi de Mike Robbins

  1. Nu prea ma omor dupa cartile astea de dezvoltare personala, sa stii. Poate si pentru ca sunt genul care greu poate fi influentat de cuvintele altor oameni.

  2. Mulțumesc pentru recomandare, mare adevăr din titlu. Da, uneori ne prinde bine să mai găsim alinare în afară, să ne mai facem ordine în gânduri, idei și priorități. Dar astfel de instrumente exterioare să ne ajute să vedem și să ne asumăm că noi, oamenii, suntem deja dotați cu multe instrumente extraordinare la interior deja, așa imperfecți cum suntem. 😍 Mi-a făcut mare plăcere articolul tău.

  3. Titlul este foarte atrăgător și real, iar sfaturile extrase din carte sunt numai bune de aplicat. Cred că mi-ar plăcea și mie să citesc această carte și probabil m-ar ajuta mult, cu toate că unele principii le am deja.

  4. Hey there 🙂

    Your wordpress site is very sleek – hope you don’t mind me asking what theme you’re using?
    (and don’t mind if I steal it? :P)

    I just launched my site –also built in wordpress like yours– but the theme
    slows (!) the site down quite a bit.

    In case you have a minute, you can find it by searching for „royal cbd” on Google (would appreciate any feedback) – it’s still in the works.

    Keep up the good work– and hope you all take care of yourself during the coronavirus
    scare!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.