Recenzie: Love & Gelato Vacanta la Florenta de Jenna Evans Welch

recenzie de carte

Suntem in septembrie si eu imi doresc sa prelungesc cat mai mult sentimentul de vacanta si senzatiile pe care le-am trait in vacanta de vara, daca nu pot altfel macar cu ajutorul cartilor asa ca luna asta am ales doar carti calatoare de pe Libris.ro, iar prima despre care vreau sa va povestesc m-a purtat la Florenta in Italia, un loc foarte frumos care m-a dus cu gandul la DaVinci si la inghetata.

Eu am fost in Italia, dar dupa ce am citit aceasta carte m-as reintoarce acolo oricand pentru ca: Oamenii merg in Italia pentru Love & Gelato, doua cuvinte care cred ca nu mai au nevoie de traducere.

In Love & Gelato Vacanta la Florenta e vorba de mult mai mult. E DESPRE DRAGOSTE, asteptari si descoperiri, e despre familie, fie ea si atipica, despre puterea de a merge mai departe si despre cea mai buna inghetata din lume.

Viata Carolinei Emerson(Lina) se schimba dramatic atunci cand mama ei moare de cancer lasand-o singura la doar 17 ani, cu multa durere in suflet, multe intrebari fara raspuns si o dorinta cel putin stranie: ea vrea ca Lina sa paraseasca America, sa-si lase in urma prietenii, bunica si toate locurile cunoscute si sa mearga in Italia, la Florenta ca sa-si intalneasca tatal, un tata care a fost absent timp de 17 ani si pe care Lina nu-si doreste sa-l cunoasca.

Dar intr-un tarziu accepta sa indeplineasca ultima dorinta a mamei ei si pleaca in Italia cu gandul de a sta cat mai putin, fara sa stie insa ca Italia ii va schimba viata si ca acolo va afla ce inseamna dragostea adevarata, aceea dragoste pentru care timpul nu este altceva decat o notiune abstracta.

Contrar asteptarilor tatal ei Howard, este un urias blond si bland care nu-i seamana deloc si care o primeste cu bratele deschise si tot aici il cunoaste pe Ren, un baiat de care devine nedespartita.

Insa lucrurile nu sunt deloc ceea ce par si odata cu venirea in Italia, descopera placerea de a manca, jurnalul mamei ei care ascunde multe secrete, la inceput de neinteles, un anume domn X, despre care Lina crede ca ar fi Howard si mai ales descopera frumusetea Italiei si ajunge sa-si doreasca sa ramana aici. Daca va ramane sau nu, daca secretele ascunse in jurnalul mamei ei ii vor schimba viata si ce locuri frumoase a descoperit Lina in Italia, veti afla raspunsurile la toate aceste intrebari citind aceasta carte scrisa cu mult sarm de Jenna Evans Welch.

Si pentru ca a inceput scoala si alergam cu totii dupa rechizite, am si o veste buna: Daca intrati pe Libris si cumparati manuale scolare si rechizite din categoria Back to School puteti castiga o vacanta la Disneyland Paris pentru doi adulti si un copil.

Voi ce carti ati cumparat in ultima vreme? Unde ati fost in vacanta?

 

14 comentarii la „Recenzie: Love & Gelato Vacanta la Florenta de Jenna Evans Welch

  1. In vacanta mea in Italia, am savurat multa inghetata foarte buna, dar si 3 carti, Bucataria sclavilor, Scandalul si Vieti secrete.

  2. Dacă este vorba de love & gelato, clar este pentru mine.
    Din când în când simt nevoia de o carte ca aceasta care să -mi hrănească sufletul, să mă las purtată pe meleaguri frumoase…etc

  3. Eu am fost de 2 ori in Italia si m-as intoarce oricand. Cred ca ar fi tara in care as putea sa ma mut pentru ca am multe lucruri care imi plac acolo. Gelato in schimb nu pot sa spun ca m-a cucerit. Poate ca nu sunt o mare iubitoare. Am sa citesc si eu cartea

  4. In vacanta am fost doar cateva zile la mare, dar e bine si asa, gandindu-ma ca anii trecuti nu am fost nicaieri. De citit am citit mai multe. Acum am inceput Iubirea care a rupt lumea in doua si se anunta o lectura pe cinste.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.