Rezultate în premieră pentru România despre prevalența riscului de diabet zaharat de tip 2 și a bolilor civilizației la copii

programul incerc

Asociația Medicover, cu sprijinul Medicover și Synevo România, comunică în premieră rezultate despre prevalența riscului de diabet zaharat de tip 2 (DZ2) și a bolilor civilizației la copiii de clasa a V-a, ca urmare a primului an de activitate a Programului „înCerc”, lansat în septembrie 2017 în municipiul Ploiești. Municipiul Ploiești și județul Prahova se află în zona cu cea mai mare prevalență a diabetului zaharat din România.

„Diabetul este una dintre marile provocări contemporane si necesită o atenție sporită. Suntem mândri că Asociația Medicover, sprijinită de partenerii săi și de Grupul Medicover, implementează începând încă din 2017 un program complex de prevenție, care are drept focus depistarea riscului de dezvoltare a diabetului zaharat de tip 2 și a bolilor civilizației la copii. Vreau să le mulțumesc autorităților centrale și locale, specialiștilor implicați în Program și comunităților locale din cele două orașe, Ploiești și Cluj-Napoca, toți aceștia ajutându-ne să derulăm strategia noastră de prevenție și ca, împreună, să reușim să creștem nivelul conștientizării acestui risc la nivel național”, afirmă dl. George Istrate, Director General al Asociației Medicover.

„Diabetul și obezitatea merg mână-n mână. În lume s-a ajuns la o epidemie de diabet și vorbim inclusiv despre o epidemie de obezitate. Odată apărută, obezitatea nu poate fi controlată, istoria ei naturală fiind una de creștere de la un an la altul. Organizația Mondială a Sănătății semnala că majoritatea țărilor europene au un grad ridicat de obezitate, peste 20%. În prezent, procentele sunt mult mai mari, iar în România realitatea reflectă acest lucru – copiii supraponderali sau obezi de azi vor fi adulții supraponderali sau obezi de mâine. Previi un astfel de fenomen dacă poți interveni. Salut și susțin, deci, inițiativa echipei inimoase a Asociației Medicover, în demersul derulării Programului înCerc”.

Programul „înCerc”, lansat în anul 2017, este susținut de Medicover și Synevo România.

Despre Asociația Medicover
Asociația Medicover s-a înființat în 2016, cu ajutorul Fundației Medicover, ambele organizații fiind patronate de Fundația Christina și Jonas af Jocknick, întemeietorii Medicover. Asociația Medicover este axată pe educarea, sprijinirea comunităților locale și dezvoltarea unor programe care să contribuie în mod direct sau indirect la îmbunătățirea sănătății și la sensibilizarea publicului la un stil de viață adecvat.
Principala inițiativă a Asociației Medicover este Programul de Prevenție a Diabetului Zaharat de Tip 2 și a Bolilor Civilizației „înCerc”, prin intermediul căruia 12.000 de copii din două orașe din România vor fi evaluați cu privire la riscul dezvoltării diabetului zaharat de tip 2 și a bolilor civilizației, aproximativ 3.000 dintre aceștia participând ulterior la etapa de consiliere personalizată, derulată pe parcursul a 18 luni.
În plus, Asociația Medicover derulează și alte acțiuni de voluntariat, lunar sau trimestrial, sub egida “Împreună putem face mai mult”, cu ajutorul voluntarilor Medicover și Synevo.
Ca recunoaștere pentru acțiunile de prevenție derulate în cadrul Programului „înCerc”, Asociația Medicover a primit Premiul Special Organizația New Entry în cadrul Galei Societății Civile 2018.
Pentru mai multe informații, vizitați www.medicover.ro/despre-noi/asociatia-medicover.

Despre Synevo România
Synevo este liderul în diagnostic de laborator în România și oferă peste 2.000 de tipuri de analize uzuale și avansate, în toate domeniile de diagnostic clinic de laborator. La finalul anului 2017, Synevo România administrează o rețea națională de 16 laboratoare și 78 de centre de recoltare a probelor biologice, efectuând în 2017 aproape 15 milioane de teste.
Synevo România face parte din Medicover – unul dintre cei mai importanți furnizori internaționali de servicii medicale și de diagnostic, înființat în 1995 (www.medicover.com).
Pentru mai multe informații, vizitați www.synevo.ro.

13 comentarii la „Rezultate în premieră pentru România despre prevalența riscului de diabet zaharat de tip 2 și a bolilor civilizației la copii

 1. din nefericire, bolile grave apar din ce in ce mai des la copii. obezitatea chiar e o problema reala si din ea deriva si altele! chiar e cazul sa tragem un semnal de alarma!

 2. Sunt boli grave care din pacate afecteaza si copii intr-un numar cat mai mare,ar trebui sa invatam cum sa avem grija d ecopii si sa invatam cum sa ii ferim de asa boli crunte.

 3. Foarte bună inițiativa!
  Din ce în ce mai mulți copii au probleme de acest gen iar cei care au această problemă știu foarte bine ce înseamnă.
  Felicitări pentru informare și mediatizare!

 4. cifrele sunt ingrijoratoare si totusi nu cred ca se va face ceva atata vreme cat parintii nu se implica in mod activ in treaba asta, sa se dea ei drept exemplu in materie de alegeri alimentare si de stil de viata.

 5. Foarte buna initiativa! Foarte multi copii bolnavi, prea multe. Si multe boli pot fi evitate, printr-o alimentatie corecta.

 6. Nici nu stiu ce sa mai zic, prea multe boli si prea multe persoane care se imbolnavesc de boli din ce in ce mai grave, fie ei copii , fie ei adulti. O initiativa buna, speram sa dea si rezultate.

 7. Din pacate aud tot felul de boli la copii si sufar cu atat mai mult pentru ca sunt mama si ma afecteaza aceste probleme

 8. Din nefericire este perfect adevarat …bolile printre copii sunt din ce in ce mai agresive iar diabetul este in coninua crestere!

 9. Pingback: Pentru o viata sanatoasa evitati excesul de sare, zahar si grasimi | Jurnalul iubirii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.