Avantajele unităților de climatizare inverter

Este cunoscut ca unitățile de aer conditionat non inverter creeaza  un sentiment de aer „mai rece”, ceea ce este adevărat, dar nu întotdeauna.

Este adevărat că unitățile de tip  inverter pornesc încet, sunt ca o cursă pe distanțe lungi, pornind astfel nu există nici o schimbare brusca a intensității curentului, nici nu simțim o schimbare a intensității becurilor, dar au început să-și mărească puterea până când ajung la 140% în unele cazuri.

În comparație cu unitățile de climatizare cu viteză constantă, aparatele de climatizare inverter au o gamă largă de operațiuni, motiv pentru care cataloagele au folosit trei capacități diferite: puterea nominală  a aparatului de aer condiționat și este cea pe care trebuie să o folosim pentru a face cifrele mai exact (există atât de mulți oameni care greșesc atunci când iau referință la puterea maximă), puterea minimă și puterea maximă .

Calculul pentru a alege aparatul de aer condiționat de tip inverter

Puterea nominală, așa cum am spus mai înainte, este puterea reală, cea pe care trebuie să o folosim pentru a calcula totul.

Puterea minimă este cea mai mică rezistență sau capacitate pe care această unitate o poate oferi.

Puterea maximă de racireeste cea pe care o poate furniza unitatea de climatizare a inverterului in anumite momente. Așa cum am spus, această capacitate nu poate fi cea luată ca referință deoarece, uneori, atinge 140% din capacitatea nominală, care nu poate rămâne la acel nivel pentru o perioadă lungă de timp. În general, va atinge capacitatea sa maximă de cincisprezece sau douăzeci de minute la fiecare oră de lucru, dar va presupune fortarea compresorului.

Acum va prezentam un  caz practic pentru o mai bună înțelegere, luând ca referință un aparat de aer conditionat de 18000 btu de la Mitsubishi Electric 

2,5 kW va fi puterea nominală a unitatii, cu aceasta vom calcula dacă această unitate de climatizare este adecvată sau nu pentru locul pe care dorim să-l condiționăm.

1,4 kW va fi puterea minimă pe care o poate furniza unitatea de climatizare a inverterului, fiind de 56% din capacitatea sa nominală.

3,5 kW va fi puterea maximă. Unitatea noastră, chiar dacă este o unitate de 2,5 kW, este capabilă să dea 140% din capacitatea sa sau 3,5 kW, care este aceeași.

După cum se poate vedea în unitățile de inverter, în acest caz MSZ-FH50VE Mitsubishi are o gamă de lucru cuprinsă între 56% până la atingerea unui nivel de 140%. Aparatul va fi responsabil de a da forța necesară pentru a avea cel mai bun confort în cea mai scurtă perioadă de timp, datorită caracteristicilor sale de a depăși puterea sa nominală, care realizează aer condiționat în orice cameră în mai puțin timp decât o unitate de climatizare stabilă sau nu inverter.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.