Cafeaua-o imbratisare lichida

Aroma cafelei e singura care reuseste sa ma trezeasca dimineata si sa ma puna in miscare. Fara ea ma simt ca si cum m-as fi trezit din vis in momentul in care deschideam cel mai frumos cadou.

Dar cafeaua nu e doar licoarea care ne umple de energie, cafeaua inseamna prietenie, dragoste, socializare, un motiv de a fi impreuna, pentru ca atunci cand inviti pe cineva la o cafea o faci pentru ca iti place, iti doresti sa petreci timp cu el, e important si nu ii oferi doar o cafea, ii oferi o imbratisare intr-o cana, un motiv sa ramana.

Eu sunt innebunita dupa cafenele si dupa sortimentele de cafea cu lapte,spuma, zambete…dar intr-o zi mi-am dat seama ca as putea avea toate astea la mine acasa si indiferent daca am chef sa ies sau nu, pot sta pe canapea, alaturi de o carte buna si de un capuccino in straturi, fiindca in anul de gratie 2019 exista un aparat numit espressor automat Philips, cu sistem de lapte LatteGo, care iti transforma propria casa in cea mai cool cafenea din oras cu o simpla apasare pe buton.

Si in timp ce bunica mea prepara cafeaua la ibric si aduna vecinele in jurul ei ca sa le „ghiceasca” in cafea(eu cred ca era mai mult vorba despre barfa decat despre ghicit) dar era un motiv bun de socializare si de incantare atunci cand i se aratau bucurii la drum de seara. 🙂

Acum suntem atrasi mai mult de o varietate de cafele italienesti ca: Latte macchiato, caffe con leche, caffe crema, espresso si de tehnologia care ne ajuta sa le obtinem cafele personalizate la o simpla atingere de buton.

Le sunt foarte recunoscatoare italienilor( nu o sa-i nominalizez pentru ca sunt multi) care au inventat espressorul si ne-au oferit sansa de a ne bucura de o cafea delicioasa ca in vechile cafenele italiene chiar la noi acasa cu ajutorul espressoarelor automate Philips cu tehnologia LatteGo, care ne umple casa cu aroma boabelor proaspat macinate si ne picura in cesti ganduri, sperante, visuri, garnisite cu o spuma de lapte fina, ne imbie cu 6 specialitati de cafea, care sa ne ridice moralul indiferent de vremea de afara, ba chiar mai mult de atat: tine minte preferintele noastre in materie de cafea…nici iubitul nu poate concura cu asta. 🙂

In ceea ce ma priveste trebuie sa tina minte doar 3 cuvinte: capuccino, espresso si latte! Daca aceste cuvinte m-ar defini descrierea ar suna cam asa(conform distinsilor cercetatori americani):

Sunt o persoana foarte grijulie cu cei pe care ii iubesc, onesta si muncitoare. Sunt o prietena buna, dar ma plictisesc repede in preajma oamenilor lipsiti de imaginatie. Am mereu nevoie de noi provocari. Am schimbari neasteptate de dispozitie si fac orice ca sa-mi ating obiectivele.

Si ca sa nu ramaneti cu o parere gresita despre mine dupa o asemenea descriere vreau sa va invit la o cafea(virtuala) si o sa va spun reteta mea preferata de cafea pe care e foarte usor sa o preparati cu espressorul automat Philips pe care il gasiti in binecunoscutul magazin online magNET.ro.

Cafeaua mea preferata este in 3 straturi: primul strat e ciocolata calda, cel din mijloc e espresso si ultimul(cireasa de pe tort) e spuma de lapte fină, iar impreuna sunt o fantezie pentru papilele gustative, un adevarat curcubeu pe cerul gurii.

Voi v-ati gandit vreodata la cafea ca la o imbratisare calda intr-o zi friguroasa?

Articol scris pentru SuperBlog 2019

11 comentarii la „Cafeaua-o imbratisare lichida

  1. Anul trecut i-am cumpărat la tata un expressor cadou de ziua lui, a fost super încântat, el bea cafea in fiecare zi.

  2. Cumnata mea are un espressor Phillips din asta si face un cafe latte senzational. As putea sa spun ca este perfect si ca seamana cu cel din oras. Mi-ar trebui si mie un astfel de aparat

  3. Nu sunt chiar fan cafea, dar mai beau cateodata.Asta nu inseamna ca mirosul de cafea proaspat rasnita si preparata ma lasa rece. Imi plac tare mult. Doar ca nu imi place la fel de mult gustul.

  4. Pingback: Proba 4. Plăcerea cafelei și frumusețea varietății – ritualul unei zile perfecte!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.