Totul despre Masajul Thailandez

Masajul thai sau masajul thailandez este practicat de peste 2.000 de ani. Este un moment pur de fericire, oferă vitalitate și relaxare. Acest tip de masaj este unul complex, inspirat din practica yoga și multe alte tehnici tradiționale.

Despre ce este vorba?
În cadrul unei ședințe de masaj thai sunt folosite mișcări de frământare a mușchilor, pentru a relaxa și a elimina blocajele și tensiunile musculare. Sunt folosite tehnici de presopunctură pe anumite puncte precise energetice pentru a obține echilibrarea energiei Qi, adică a energiei vitale prezente în noi și în jurul nostru. În tradiția asiatică, orice boală este legată de un dezechilibru al energiei Qi. Această practică îmbunătățește, de asemenea, circulația sângelui. Mișcările de întindere, inspirate din masajul yoga (fara legatura cu masajul erotic provenit din Tantra), îmbunătățesc fluiditatea corpului. Totul revine în ordine și armonie.

Beneficiile masajului thai
În Thailanda, masajul este un mijloc preventiv și terapeutic. Este deosebit de eficient pentru tratarea durerilor de spate, problemelor de circulație, durerilor de cap, insomniei, anxietății, oboselii generale, stresului și a altor probleme de sănătate. Practicat regulat, masajul face viața de zi cu zi mai armonioasă. Prin eliminarea tensiunilor resimțite la nivel fizic, masajul thai permite, de asemenea, eliberarea emoțiilor negative.
Mișcările efectuate în timpul unei sesiuni de masaj sunt foarte eficiente pentru a descărca tensiunea musculară, a elimina blocajele energetice, a combate durerile de spate și a obține flexibilitate. De asemenea, sunt foarte bune pentru stimularea circulației sângelui, ceea ce le permite, printre altele, să lupte împotriva senzației de picioare grele. Printre alte beneficii, masajul thai poate îmbunătăți și digestia, reduce frecvența durerilor de cap și limitează durerile din timpul ciclului menstrual.

În plus, masajul thai combate tulburările de stres și anxietate. Prin extensie, are și un impact pozitiv asupra efectelor stresului: poate ajuta la combaterea insomniei sau a altor tulburări de somn.

Cum decurge o sesiune de masaj thai?
Sesiunea poate începe cu o ceașcă de ceai, apoi, ești invitat în camera de masaj. Masajul începe cu tălpile picioarelor. Este o zonă energetică importantă unde se reflectă întregul corp, astfel maseuza poate primi un indiciu adecvat asupra blocajelor energetice din corp. La începutul sesiunii de masaj, corpul este încordat și contractat. Mișcările de masaj aplicate ajută la circulația energiei, deblocarea mușchilor și a articulațiilor, astfel încât energia vitală să curgă lin, să găsească fluiditate, ușurință și dinamism. Ca un sculptor, maseuza frământă carnea, urcă cu mișcări experte pe meridiane, dând naștere unei noi geografii a corpului, înzestrată cu propriile linii și punctele sale esențiale. În general, sesiunea se încheie cu un masaj al feței și scalpului. Acestea sunt sectiunile masajului de la Tao Massage Bucharest, la alte saloane ele pot fi diferite.

Contraindicații
Ca precauție, acest tip de masaj este contraindicat femeilor însărcinate, copiilor și persoanelor care suferă de osteoporoză, artrită reumatoidă, boli cardiovasculare și leziuni severe ale pielii.
În afară de aceste câteva cazuri, masajul thai nu reprezintă un pericol deosebit, atât timp cât este practicat în cadrul unui salon de masaj profesionist, de către maseuze calificate. Pe de altă parte, după o sesiune de masaj pot apărea și câteva dureri corporale. De asemenea, este recomandat să te hidratezi după masaj.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.