Plan de vacanta: Cu masina prin Europa

la drum cu rulota

Am planuit demult calatoria asta doar ca pana acum nu s-au aliniat planetele, ba nu aveam sofer, ba nu aveam masina, dar acum ca intrunesc toate conditiile de calatorie abia astept.

Sunt capricorn si nu las nimic la voia intamplarii, totul la mine functioneaza dupa un plan bine stabilit asa ca nici calatoria asta nu face exceptie. Avem la dispozitie 10 zile de vacanta, pe care trebuie sa le fructificam la maxim.

Sper doar ca grasuna noastra Fabia, sa nu ne faca surprize pe drum. Oricum iubitul meu nu a fost foarte incantat cand l-am anuntat ca planuiesc o vacanta cu masina pana in Italia. Dar suntem 3 cu tot cu piticul si mi se pare cea mai buna si ieftina varianta, mai ales ca in Italia ne asteapta rudele si prietenii si nu o sa platim cazare.

Am facut itinerariu si i-am aratat harta, dupa care a urmat o lista cu toate obiectivele pe care vreau sa le vedem pe drum:

  • in primul rand vreau sa ne oprim la Cluj, chiar daca ne abatem din drum, pentru ca nu l-am vazut decat o data pe fuga si vreau neaparat sa vad Gradina Botanica
  • urmatoarea oprire va fi la Budapesta, unde vreau sa merg pe podul cu lanturi
  • in Slovenia vom vizita capitala Ljubljana, care am auzit ca e o replica mai micuta a orasului Praga
  • si odata ajunsi in Italia, tara lui Da Vinci o sa ne bucuram de fiecare oras in parte pe care traseul ni-l va scoate in cale

Dupa ce am visat eu frumos cu harta in fata si deja ma vedeam pe drum, m-a trezit al meu din visare cu partea lui practica(care uneori ma scoate din sarite):

-Stii, masina noastra nu e chiar noua si trebuie sa o pregatim inainte sa pornim la un drum asa de lung, pentru ca sunt 1800 de km de parcurs pana in Italia si daca se strica pe drum o sa ne uitam la ea, noroc ca avem CASCO. Nu ar fi bine sa luam o rulota, ca sa nu mai cautam cazare pe drum? Ca doar nu-ti inchipui ca o sa conduc intins pana in Italia nu?

-Ar fi o idee ca am economisi banii de hotel. Hai sa luam rulota atunci.

-Ne trebuie o rulota cu doua paturi si un carlig remorcare Fabia. Dar unde punem bagajele? Ca daca le bagam in rulota nu o sa mai incapem noi…

-Da, ne trebuie un portbagaj din ala deasupra, pe langa portbagajul nostru care pare incapator doar cand ne plimbam prin oras, in vacante e depasit de situatie. Oricum nu luam asa multe ca atunci cand stam la hotel atatea zile, doar hainele, medicamentele, banii, incarcatoarele ca restul mai gasim pe drum sau la destinatie.

-Ma duc sa caut carlige de remorcare Fabia, sa sun la inchirieri rulote, o sa ne ajunga cam 15 euro pe zi complet mobilata si utilata, dar iesim mult mai ieftin si vedem si Europa din mers(o mica parte), fiindca traseul include tari in care nu am mai fost pana acum.

-Vezi ce idei bune am? Ma apuc de facut bagajul si ma gandesc serios sa umplu o valiza numai cu conserve ca nu se stie ce se intampla pe drum: daca nu ne place mancarea, se strica masina pe drum si stam mai mult intr-un loc, s.a.m.d. Si daca nu le folosim le dam cadou in loc de suvenir cand ajungem in Italia. 🙂

-Da, macar asa nu or sa zica ca am venit cu mana goala. 🙂 Atunci, tu te ocupi de bagaje si eu de masina si ne intalnim in dormitor pentru concluziile finale.

-Suna bine. 🙂 Scot eu vinul de la rece, ca sa sarbatorim plecarea.

Dupa cateva ore…

-Am gasit mai multe decat speram pe un site AutoGedal despre care mi-a spus tipul de la inchirieri rulote si am comandat un carlig de remorcare Fabia, un scut pentru motor si o cutie portbagaj la un pret foarte bun.

-Si dupa atatea cumparaturi sigur mai avem bani de vacanta?

-Daaa, ca am facut economie la cazare si la mancare si oricum odata ajunsi in Italia suntem musafiri. 🙂

-Ai dreptate, noroc ca am luat rulota ca Dragos o sa-si ia cu el toate jucariile, trotineta si renul. Deci o sa ne inghesuim iar intr-un singur pat.

-Ne descurcam noi cumva. Hai-hui la drum!

Articol scris pentru SuperBlog 2019

Surse foto: distanta.ro

Unsplash.com

10 comentarii la „Plan de vacanta: Cu masina prin Europa

  1. Pingback: Proba 13. Prin Europa cu mașina

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.