Rapoartele de bonitate evalueaza situatia financiara a unei firme

Rapoartele de bonitate evalueaza situatia financiara a unei firme, dar nu se limiteaza la aceasta ci analizeaza si nivelul de seriozitate a firmei respective, ceea ce ii ajuta pe parteneri si colaboratori sa afle daca afacerea in care s-au bagat e sigura si daca partenerul e de incredere sau nu.

Pentru cei care nu stiu ce sunt rapoartele de bonitate, le puteti asemana cu cercetarile pe care le face banca despre clienti inainte de a acorda un credit, in care vrea sa afle tot istoricul inainte de a decide daca e eligibil sau nu, pentru un imprumut.

La fel se intampla si in cazul firmelor, sau asa ar trebui sa se intample, inainte de a incheia orice fel de tranzactie financiara, pentru ca un astfel de raport de bonitate te poate scapa de griji mai tarziu, cand te poti confrunta cu fraude, cu incidente comerciale sau poti lua decizii gresite,  situatii din care e foarte greu sa iesi. Si in cazul rapoartelor de bonitate se aplica deviza: Paza buna, trece primejdia rea! Asa ca nu ezitati ca inaintea semnarii oricarui tip de contract, care implica raspundere, bunuri sau bani sa cereti un astfel de raport de bonitate indiferent daca este vorba despre o firma sau despre o persoana fizica.

Ca sa intelegeti mai bine ce insemnatate au aceste rapoarte de bonitate, o sa va dau 3 exemple concrete:

  1. Vrei sa iei un credit de la o banca, indiferent ca faci asta pe persoana fizica sau ai o firma, raportul de bonitate te va ajuta sau nu sa obti conditii mai avantajoase de plata in functie de istoricul tau financiar: daca ai sau nu datorii, daca ai un venit constant, daca iti platesti ratele la timp si nu ai avut probleme in trecut cu bancile, s.a.m.d
  2. Daca vrei sa te asociezi cu cineva in cadrul unei firme, e bine sa ceri inainte un raport de bonitate al viitorului partener, deoarece vei afla daca mai are si alte afaceri, daca e implicat in procese sau scandaluri si daca are datorii. Eu de exemplu am cautat pe risco.ro date despre BRD-Groupe SOCIETE GENERAL, la care am un credit ca sa vad cat de siguri sunt in cazul in care as investii in actiuni la ei sau as mai lua inca un credit
  3. Ai o firma si mai multi parteneri de afaceri si colaboratori, atunci trebuie sa ai despre fiecare dintre ei un raport de bonitate din care sa afli informatii in legatura cu seriozitatea si felul in care isi administreaza afacerile si veniturile, pentru ca informatia inseamna putere si in ziua de azi e foarte usor sa obti informatii, fiindca exista firme specializate care se ocupa de aceste lucruri

Rapoartele de bonitate nu fac altceva decat sa te ajute sa iei cele mai bune decizii si sa ai succes in afaceri. Iar pentru asta trebuie sa fi informat in permanenta si sa sti ca exista mai multe tipuri de rapoarte care te pot ajuta sa afli ceea ce vrei sa sti, fara batai de cap: date firme, liste firme, analize financiare, plan de afaceri, etc.

Acum ca exista serviciu risco.ro, tot ce ai de facut este sa-ti instalezi o aplicatia mobila RisCo si afli tot ce trebuie sa sti cu o simpla apasare de buton, pentru ca ai acces la informatii financiare si juridice, gratuit, ba mai mult, poti gasi firme si contacte de care ai nevoie si vei sti in orice moment daca o firma cu care colaborezi intra in insolventa. Astfel o sa ai controlul afacerii tale si o sa elimini riscurile care ar putea aparea in cazul unei decizii gresite sau in urma incheierii unui contract cu un partener care nu prezinta nici o garantie si prin urmare nu e demn de incredere.

Traim vremuri tulburi si acum, mai mult decat oricand vrem sa simtim ca detinem controlul asupra situatiei noastre financiare si a vietii noastre in general si e extrem de important sa stim unde sa cautam si la cine sa apelam atunci cand avem nevoie de mai multe informatii despre o anumita firma, companie, persoana.

E bine sa sti ca firmele care se ocupa cu astfel de rapoarte de bonitate, iti pot furniza si alte informatii pe care le cauti, pentru ca serviciile lor includ rapoarte complete, pe care le vor reinnoi trimestrial sau la cerere, pentru ca tu sa fi mereu la curent cu schimbarile care au avut loc.

In concluzie, un raport de bonitate, asigura pastrarea unor relatii bune cu partenerii si colaboratorii si ajuta la derularea unor afaceri mai avantajoase, de ambele parti.

Voi stiati de existenta acestor rapoarte de bonitate? Ati avut vreodata de-a face cu ele?

2 comentarii la „Rapoartele de bonitate evalueaza situatia financiara a unei firme

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.