Semnificatia inelului de logodna – How to wear your wedding ring and the engagement rings?

inel1

Ro

Inelul de logodnă – singura cătuşă de aur. – Mato Jerinic

Astazi vom lasa la o parte vorbele de duh si vom deslusi impreuna semnificatia inelului de logodna si vom demonta perceptia conform careia inelul de logodna trebuie sa coste cel putin cat trei salarii ale barbatului si sa valoreze mult mai mult, fiind o investitie pe termen lung.

Din cele mai vechi timpuri inelul de logodna e un simbol al dragostei si al angajamentului pe care si-l iau cei doi si care este urmat aproape intotdeauna de casatorie. Zic aproape, pentru ca in zilele noastre cand totul se intampla atat de repede si la primul impuls nu mai e nimic sigur, dar in antichitate inelul de logodna era o garantie a loialitatii.

Partea cea mai frumoasa si mai interesanta a acestei povesti este faptul ca la inceputuri inelul de logodna nu avea valoare materiala, ci doar sentimentala, el fiind confectionat din tot felul de materiale fara valoare cum ar fi: chei de la cufere, saibe, inele din trestie sau din lemn, os sau fildes, un lucru care in ziua de astazi este de neconceput.

Inelele de logodna au fost facute din aur abia dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, iar cele cu diamant au devenit populare in anul 1477 atunci cand ducele Maximilian al Austriei ia daruit un inel cu diamant sotiei sale Maria de Burgundia.

De ce se poarta inelul de logodna pe degetul inelar al mainii stangi?

Aici exista mai multe legende, insa doua dintre ele sunt reprezentative pentru Europa si Asia:

  • Inca din Egiptul Antic oamenii erau siguri ca o vena de la degetul inelar duce direct la inima si atunci au ales acest deget pentru a purta simbolul dragostei lor
  • In timp ce chinezii credeau ca fiecare deget de la mana corespunde unui membru al familiei: degetul mare-parintilor, degetul aratator-fratilor, degetul mijlociu-propriei persoane, inelarul-partenerului de viata si degetul mic-copiilor.

inel2

Importanta inelului de logodna este chiar mai mare decat cea a verighetei pentru ca reprezinta legătura puternică dintre cei doi parteneri, promisiunea de căsătorie și de fidelitate. Iar forma lui fara inceput si fara sfarsit simbolizează dragostea nemărginită si reprezinta visul oricui.

Inelul de logodna nu trebuie sa coste o avere, dar nici nu trebuie sa fie unul ieftin, pentru ca este o bijuterie pe care ea o va purta toata viata si trebuie sa fie deosebita, sa ii fie draga si sa se mandreasca cu ea.

Trebuie sa stiti ca, nu doar diamantele sunt la mare cautare, ci si inelele de logodna cu modele deosebite, care nu au cum sa nu-ti placa si sa treaca neobservate.

Eu am ales cateva modele care mie imi plac mult si pe care vreau sa vi le arat in caz ca va doriti sa fiti cerute in casatorie sau sa aniversati nunta de aur, de argint sau de bronz.

Nu trebuie decat sa-i trimiteti linkul articolului sau poza cu inelul si va intelege el aluzia. 🙂

Voua care model va place mai mult dintre cele alese de mine? Stiati de acest site de bijuterii?

En

inel3

Engagement ring – the only gold handcuff. – Mato Jerinic

The engagement rings for women were made of gold after World War II, and the diamond ones became popular in 1477 when Duke Maximilian of Austria gave a diamond ring to his wife Maria of Burgundy.

Why wear the engagement ring on the ring finger of your left hand?

There are several legends here, but two of them are representative of Europe and Asia: Since ancient Egypt people were sure that a vein in the ring finger leads directly to the heart and then they chose this finger to wear the symbol of their love. And the Chinese believed that each finger of a hand corresponds to a member of the family: the thumb of the parents, the index finger of the siblings, the middle finger of their own people, the ring of the life partner and the finger of the little ones.

The importance of the engagement ring is even greater than that of the wedding ring to represent the strong bond between the two partners, the promise of marriage and fidelity. And its form without beginning and without end symbolizes boundless love and represents the vision of everyone.

The wedding rings for women does not have to be a fortune, but it does not have to be cheap either, because it is a jewel that she will wear all her life and it must be special, to be dear to her and to be proud of it. But be very careful: not only diamonds are in great demand but also engagement rings with special patterns, which you can’t help but like and go unnoticed.

inel4

I have chosen some models of bridal set rings that I really like and that I want to show you in case you want to be asked for marriage or to celebrate a gold, silver or bronze wedding. All you have to do is send him the link to the article or the picture with the ring and he will understand your allusion. 🙂

Which model will you like more than the ones I chose? Did you know about this jewelry site?

14 comentarii la „Semnificatia inelului de logodna – How to wear your wedding ring and the engagement rings?

  1. Pentru mine inelul de logodnă are o semnificație și o poveste aparte.
    Îmi plac aceste bijuterii și, romantică incurabilă cum mă declar, nici nu aș concepe acum lipsa inelului de logodnă. Foarte frumoase și interesante modelele, am vizitat site-ul și mi-a plăcut.

  2. Nu stiam cat atat ar trebui sa coste un inel de logodna, o sa ii arat articolul :)) Eu as vrea un model simplu, nu tin sa coste o avere. Sa vedem ce o sa aleaga 😀

  3. Cel auriu mi-a placut mult dar si ultimul ( pare ceva extrem de regal) 💙💙💙. Nu știam de cele 2 legende 😊

  4. Ce frumos, nu stiam istoria acestui inel. Si ce modele superbe in poze! Mi-ar placea cand primesc inelul de logodna sa aiba o importanta aparte, sentimentala.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.