Oamenii fericiti scriu si beau cafea

246930568_620297992439573_7263035498908551802_n

„Ideile bune încep cu o cafea bună.” – Anonim

Nu am zis eu asta, dar sunt perfect de acord pentru ca mie imi vin cele mai bune idei dimineata, dupa ce beau o ceasca mare de cafea. Nu am stiut niciodata sa apreciez cafelele mici si tari, pentru ca eu am senzatia ca nu beau niciodata suficienta cafea si pot bea o ceasca de cafea buna si la 12 noaptea fara remuscari sau repercursiuni, pentru ca nu am insomnii sau palpitatii, dimpotriva simt o fericire pura care imi alearga prin vene si imi da senzatia ca pot muta muntii din loc.

Si caut aceasta senzatie in fiecare dimineata, in fiecare ceasca de cafea de specialitate, proaspata si aromata, care are puterea sa ma trezeasca din cele mai dulci vise, la ora 7 fix, fara sa mi se para ca somnul mi-a fost furat.

Sorb incet din cafeaua dulce(mult prea dulce ar spune unii, dar asta e imi plac lucrurile siropoase) si incep sa scriu in jurnal diverse lucruri care sa-mi puna mintea in miscare: de la Morning Diary, atat de popular si de controversat, la bugetul saptamanal, lucruri de facut in ziua respectiva si dupa ce imi duc juniorul la scoala, pot savura o alta ceasca de cafea, care sa ma inspire pentru urmatorul articol pe blog.

Asa cum v-ati dat seama deja, o ceasca de cafea buna, e placerea mea vinovata, de care nu ma dezic niciodata, pentru ca e fericire pura, serotonina lichida si modul in care pot sa alerg zi de zi pe aceeasi rotita de hamster si sa-mi para mereu alta.

Efectul dureaza pana la ora 12 si un pic, cand vine juniorul de la scoala si din bloggerita cu iluzii intru in modul mama eficienta si dai si hraneste, spala, calca, asista la teme, rezolva probleme, joaca-te, fi adult, sterge lacrimi, provoaca zambete, spune povesti, vezi ce mai gatesti, nu uita sa zambesti!

Si ziua dispare incet, incet fara ca eu sa realizez, dar in timp ce scriu asta imi dau seama ca a mai trecut o zi in care am facut treaba buna, eu si cafeaua, impreuna!

Pentru mine cafeaua e mai mult decat o bautura calda si aromata, e amintirea tuturor diminetilor frumoase alaturi de persoana iubita, e veselia intalnirilor cu prietenii pe care nu i-am mai vazut demult, e nostalgia zilelor petrecute la birou, e parfumul pe care il ador(Black Opium de la Yves Saint Laurent).

Nu-mi pot imagina o dimineata fara cafea macinata. Cred ca ar fi o dimineata pierduta si m-as simti ca personajul din filmul Ziua cartitei care face acelasi lucru la nesfarsit.

246512967_2709780609315786_4540508916139043970_n

Eu stiu si subscriu ca oamenii fericiti scriu si beau cafea. Sigur ca aroma cafelei Etolia(cafea boabe, proaspăt prăjită cu o miscelă ideală și un grad de prăjire special)se potriveste mult mai bine cu scrisorile romantice scrise din condei, cu romanele pline de aventuri care te duc cu gandul la Honduras, un paradis tropical atat de diferit de locurile pe care le frecventam noi zi de zi, dar nimic nu ne poate opri sa visam…

Un lucru e sigur…cafeaua potrivita te poate duce unde nici cu gandul nu gandesti…

Voua ce amintiri va trezeste aroma de cafea proaspat prajita?

Articol scris pentru Superblog 2021

Surse foto: Arhiva personala

11 comentarii la „Oamenii fericiti scriu si beau cafea

  1. Ador cafeaua și îmi face plăcere să o beau împreună cu soțul meu.
    Acela este momentul cheie al zilei.

  2. Pingback: Proba 7. Ziua bună se cunoaște după cafeaua de dimineață – Kfea.ro

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.