KGB – Adevărata istorie a serviciilor secrete sovietice

banner-Facebook-1200-x-628px_carte-KGB-Lansare---4-invitati - Copy(1)

EDITURA METEOR PRESS și LIBRARUL Piața Romană vă invită joi, 24 martie, la ora 16:00 la librăria din Piața Romană nr. 9, București, unde va fi lansat volumul „KGB – Adevărata istorie a serviciilor secrete sovietice”, scris de Bernard Lacomte, în traducerea Mădălinei Constantin.

Istoria pe care o trăim astăzi pe viu ne obligă să facem un recurs la trecut, la memorie și la documente, la cărți care ne ajută să înțelegem și să învățăm cum să răspundem, cum să acționăm.

Lui 𝘽𝙚𝙧𝙣𝙖𝙧𝙙 𝙇𝙚𝙘𝙤𝙢𝙩𝙚, născut la 22 noiembrie 1949, în Tunis, jurnalist de investigație, editor, blogger și scriitor francez, vorbitor fluent al mai multor limbi străine, printre care și rusa, îi reușește una dintre cele mai bune istorii a KGB-ului. Având simțul subiectelor fierbinți și atracția pentru personaje puternice, el reține momentele cheie ale existenței acestui serviciu de spionaj intern și extern, realizează portretele înfricoșătoare ale șefilor poliției politice sovietice (fanaticul Dzerjinski, alunecosul Iagoda, slugarnicul Ejov, abilul Beria, discretul Andropov) și creionează destinele unor ofițeri de informații sau agenți secreți care au întors lumea pe dos: Munzenberg, Mercader, Philby, Trepper Kravcenko, Fuchs, Rosenberg și, nu tocmai întâmplător… Vladimir Putin.

Într-un articol apărut în publicația La Montagne la data de 22.02.2022, autorul face chiar o referire interesantă la una dintre motivațiile care au stat la baza conflictului actual dintre Ucraina și Rusia: “Putin vrea să împiedice răspândirea curentului democratic care a contaminat deja Ucraina”.

Editura Meteor Press este cunoscută cititorilor săi printr-o bogată colecție de lucrări istorice ale unor autori români și străini, recunocuți de mediul academic internațional și publicate cu succes de-a lungul timpului, unele dintre titluri fiind reeditate la cererea publicului pasionat de istorie.

Spre exemplu, dintre lucrările de referință ale jurnalistei Anna Politkovskaia, cititorii au avut ocazia să se întâlnească în România cu următoarele cărți: “Doar adevărul”, “Jurnal rusesc”, “Rusia lui Putin” și “Un război murdar”.

De asemenea, s-au remarcat seriile de autor: Daniel Estulin (“Clubul Bilderberg”, “Conspirația Bilderberg”, “Transevoluția”, “În culisele unei președinții” și  “Proiecte globale 2045”), Roger Moorhouse (“Alianța diavolilor. Pactul lui Hitler cu Stalin” și “Comploturile pentru asasinarea lui Hitler”) , William Taubman (“Hrușciov. Omul și epoca sa” și “Gorbaciov. Viața și epoca lui” ), Ion Bulei (“Regina Maria. Puterea amintirii”, “Bunul nostru rege Ferdinand”, “Un Hohenzollern în România. Carol I”, “Ultimul rege al României Mari: Carol al II-lea”)

În perioada 2021-2022 au mai apărut de la tipar: “Războiul regilor. Gloria și decăderea sistemului monarhic european1910-1918”de Theo Aronson, “Începuturile serviciilor de informații” de Francis Dvornik, “Cruciadele” de Regine Pernoud, “Marșul morții prin Rusia. Călătoria mea de la soldat la prizonier de război” de Klaus Willmann, “Fier și sânge. Creșterea și decăderea imperiului german 1871-1918” de Katja Hoyer etc.

Toate aceste titluri si multe altele le gasiti pe siteul Editurii Meteor Press.

Publicitate

8 comentarii la „KGB – Adevărata istorie a serviciilor secrete sovietice

  1. Sunt convinsa ca o lansare de carte este un eveniment de exceptie. Cand eram in liceu eram nelipsita de la astefl de evenimente…acum timpul m-a capiat si n-am mai ajuns deloc

  2. Exact înainte de declanșarea pandemiei am fost invitată la o lansare de carte la care a participat și autoarea. A fost un eveniment extraordinar! Mi-ar plăcea să se repete și pentru mine.
    Cât despre acțiune, este foarte interesantă și mi-ar plăcea să citesc deși am mai citit câteva cărți cu acest subiect.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.