Care sunt avantajele unei fose septice Eco Vera

fosa septica

Ideea acestui articol mi-a venit dupa ce am vazut un reportaj pe Antena 1, in care se prezentau cartiere rezidentiale neracordate la reteaua de canalizare si apa si mi-am dat seama ca cei de acolo traiesc ca pe vremea bunicii, chiar daca se afla la doi pasi de oras si suntem in secolul 21.

Insa, bunica mea, ce sa vezi, chiar daca locuieste in muntii Vrancei, are fosa septica ecologica, si asta nu de acum, de cativa ani, atunci cand unul dintre nepotii plecati in afara tarii la munca i-a povestit despre asta.

Dar pentru majoritatea oamenilor, care locuiesc la oras, la bloc, o fosa septica nu e foarte importanta, fiindca nu au nevoie de ea, dar tot ar fi bine sa stie ce este o fosa septica si ce avantaje are in caz ca sunt intrebati de rudele de la tara sau de prietenii care s-au mutat in zone mai putin populate ca sa scape de nebunia orasului.

In cazul in care va intrebati ce este o fosa septica raspunsul e simplu: este o instalatie sanitara care inlocuieste cu succes sistemul public de canalizare si este folosita din ce in ce mai mult in zonele rurale, pentru ca acum si oamenii de la tara isi fac baie in casa, pentru ca s-au saturat sa mearga in fundul curtii, iar cu ajutorul unei fose septice, apele menajere sunt tratate, filtrate si mai apoi redate naturii, astfel incat nimic nu se pierde, totul se transforma. Asta e si motivul pentru care tot mai multi proprietari de case pe pamant aleg fosa septica ecologica in locul sistemului public de canalizare. Un alt motiv ar fi costurile mult mai mici, care ii face sa fie ecologisti de voie, de nevoie. Insa oricare ar fi motivul, rezultatul e unul multumitor si avantajos pentru toata lumea.

Exista mai multe tipuri de fose septice, insa cele mai cautate sunt fosele septice ecologice, care sunt construite din polietilenă de inalta densitate, reciclabil integral. Ele sunt făcute dintr-un bazin principal, numit bazin de sedimentare, si un bazin de fermentare. Principiul de funcționare este anaerob cu descompunerea si fermentare materiilor poluante din apă menajera, prin intermediul bacteriilor ce se formează in lipsa oxigenului.

Trebuie sa stiti ca atata timp cat fosa septica este montata corespunzator, de catre profesionisti, cum sunt cei de la Eco Vera, nu veti avea nici un fel de probleme cu ea, pentru ca este foarte importanta calitatea fosei septice, dar la fel de importanta este instalarea ei, care nu se poate face oricum si oriunde si ai nevoie de o echipa de profesionisti care se ocupa cu treaba asta si au experienta in domeniu, pentru ca altfel poti ajunge sa incalci legea, chiar daca nu există o lege care sa vizeze direct fosele septice şi modul în care acestea trebuie să fie amenajate, dar exista un Ordin nr. 536 din 23 iunie 1997 pentru aprobarea normelor de igienă şi a recomandărilor privind mediul de viaţă al populaţiei, care stabileşte faptul că fosa septică poate fi instalată la o distanţă de cel puţin 10 metri faţă de clădirile învecinate si faţă de puţuri, fântâni, lacuri sau alte surse de apă.

La final vreau sa vorbim despre avantajele si dezavantajele unei fose septice ecologice, ca sa puteti trage o concluzie in urma acestui articol, daca vi se potriveste sau nu.

Avantajele fosei septice ecologice:

  • instalarea unei fose septice e mult mai ieftina decat racordarea la sistemul centralizat de canalizare, care nu zic ca nu e bun, dar nu exista intotdeauna acolo unde ai nevoie de el: in sate, comune, catunuri, zone izolate si chiar cartiere rezidentiale
  • fosa septica rezista foarte bine in timp atunci cand e intretinuta corespunzator si verificata la fel ca in cazul unei centrale termice de apartament
  • fosa septica e benefica pentru mediul inconjurator, pentru ca nu contamineaza ci dimpotriva protejeaza si hidrateaza solul cu apa curata, filtrata

Dezavantajele instalarii unei fose septice:

  • are nevoie de intretinere periodica, dar asta nu se face anual asa ca puteti sta linistiti si e buna, pentru ca poate depista eventualele defectiuni la timp
  • conductele se pot infunda daca arunci in ea tot felul de lucruri care nu isi au locul acolo, insa nu e un capat de tara, pentru ca totul poate fi rezolvat repede si bine cu ajutorul unui instalator
  • de asemenea conductele se pot sparge in caz de cutremur, dar la fel de bine se pot inlocui rapid, fara costuri mari sau bataie de cap

Concluzie: daca locuinta ta nu este racordata la sistemul public de canalizare fosa septica ecologica poate fi o alternativa economica si viabila pentru tine.

Voi stiati de fosele septice ecologice? Aveti prieteni, rude cunostiinte, care au asa ceva? Daca aveti nevoie de o fosa septica ecologica, apelati cu incredere la cei de la Eco Vera, pentru ca la achiziționarea unei fose septice ecologice beneficiați de kit drenaj gratuit plus bioactivatori ecologici !

Telefon: 0766.373.973, 0745.079.544

Email :   office@eco-vera.ro

ecoverasystems@gmail.com

Publicitate

12 comentarii la „Care sunt avantajele unei fose septice Eco Vera

    • Toata lumea cred ca isi doreste o casa racordata la sistemul public de canalizare(mai putin cei care vor sa fie complet independenti si sa nu depinda in nici un fel de sistemul public).

  1. Avem de multi ani fosa septica, speram in curand sa ne racordam la reteaua publica, ar fi mult mai bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.