Încălzirea electrică în pardoseală – confortul termic la îndemână

incalzire in pardoseala

Atunci când vine vorba de alegerea unei soluții de încălzire a locuinței, este important să luăm în considerare nu doar eficiența termică, ci și confortul termic. O soluție care a câștigat popularitate în ultimii ani este încălzirea electrică în pardoseală. Acest tip de încălzire oferă numeroase avantaje, de la eficiență termică și economie de energie, până la confortul termic și partea estetică.

Indiferent daca ne dorim încălzirea unei case sau a unui apartament, există multe opțiuni si avem de unde alege. Însă, dintre toate acestea, încălzirea electrică în pardoseală este una dintre cele mai inovatoare și confortabile alegeri pentru ca, incălzirea electrică în pardoseală este un sistem care încălzește suprafața podelei prin conductori electrici sau cabluri încălzite care sunt instalate sub podea. În timp ce alte sisteme de încălzire produc căldură care se ridică spre tavan, încălzirea electrică în pardoseală încălzește direct podeaua și creează o senzație plăcută de căldură la picioarele tale si e o adevarata placere sa lipai pe jos in picioarele goale.

Imi aduc aminte si acum de momentul in care mi-am dus copilul la un loc de joaca din oras, unde aveau incalzire in pardoseala. Era prima data cand luam contact cu acest sistem de incalzire si mi s-a parut Raiul! Era o caldura si un confort in incaperile alea pe care nu le mai simtisem niciunde in alta parte si am aflat ulterior ca beneficiile încălzirii electrice în pardoseală sunt multiple.

În primul rând, încălzirea electrică în pardoseală este una dintre cele mai eficiente opțiuni de încălzire disponibile. În comparație cu alte sisteme de încălzire, cum ar fi radiatoarele sau sistemele de aer condiționat, încălzirea electrică în pardoseală poate fi mult mai eficientă din punct de vedere energetic. În plus, este mai sigură și mai igienică, deoarece nu există nicio posibilitate de scurgeri de combustibil sau de gaze toxice.

În al doilea rand, încălzirea electrică în pardoseală este una dintre cele mai silențioase opțiuni de încălzire disponibile. Deoarece nu există nicio unitate de încălzire care să producă zgomot, cum ar fi un radiator sau un sistem de aer condiționat, nu vei fi deranjat de niciun zgomot.

Trebuie sa sti ca încălzirea electrică în pardoseală poate fi instalată în orice cameră din casă sau apartament. Indiferent dacă dorești să încălzești baia, bucătăria sau dormitorul, încălzirea electrică în pardoseală este solutia ideala.

Insa, pentru a instala un sistem de încălzire electrică în pardoseală, trebuie să contactezi o firma cu specialisti în domeniu, cum sunt cei de la Hobbit Integral, care să-ți ofere sfaturi și cele mai bune solutii pentru casa ta.

Ce este încălzirea electrică în pardoseală?

Încălzirea electrică în pardoseală este o metodă de încălzire care constă în instalarea unor cabluri sau plăci încălzitoare sub podeaua din locuință. Aceste cabluri sau plăci încălzitoare sunt conectate la o sursă de energie electrică, care încălzește podeaua și, implicit, încălzește încăperea.

Avantajele încălzirii electrice în pardoseală

Încălzirea electrică în pardoseală funcționează prin transferul de căldură din cablurile sau plăcile încălzitoare în podea și, prin urmare, în încăpere se pastreaza o caldura constanta datorita unui sistem care folosește cabluri sau folii încălzitoare montate sub podelele din diferite materiale, precum piatră, ceramică, beton sau lemn. Prin intermediul unui termostat programabil, puteți controla temperatura în fiecare cameră în parte, astfel încât să puteți avea mereu o temperatură confortabilă, indiferent de sezon.

Una dintre cele mai importante avantaje ale încălzirii electrice în pardoseală este eficiența termică. Spre deosebire de alte sisteme de încălzire, care încălzesc aerul din cameră, încălzirea electrică în pardoseală încălzește direct podeaua, ceea ce face ca temperatura din cameră să fie mai uniformă și mai constantă. Astfel, veți avea mereu o temperatură confortabilă, fără a trebui să reglați termostatul în mod constant.

Un alt avantaj important al încălzirii electrice în pardoseală este economia de energie. Datorită faptului că încălzirea electrică în pardoseală încălzește direct podeaua, aceasta utilizează mai puțină energie decât alte sisteme de încălzire, cum ar fi radiatoarele. În plus, dacă alegeți un termostat programabil, puteți controla temperatura în funcție de nevoile dumneavoastră și puteți economisi energie în timpul perioadelor în care sunteți plecat de acasă sau când dormiți.

Confortul termic este un alt avantaj important al încălzirii electrice în pardoseală. Prin încălzirea directă a podelei, acest sistem de încălzire oferă o temperatură uniformă în întreaga cameră, ceea ce face ca confortul termic să fie mai mare decât în cazul altor sisteme de încălzire. De asemenea, încălzirea electrică în pardoseală nu generează zgomote sau curenti de aer, ceea ce face ca aceasta sa fie o solutie ideala pentru persoanele cu alergii sau astm.

Încălzirea electrică în pardoseală oferă și avantaje estetice. Acest sistem de încălzire este ascuns sub podea, ceea ce face ca aspectul casei sa ramana neschimbat.

incalzire1

In final, inchei cu cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti despre încălzirea electrică în pardoseală, inainte sa optati pentru ea:

  1. Poate fi utilizată în combinație cu alte surse de încălzire. Incălzirea electrică în pardoseală poate fi utilizată ca sursă principală de încălzire a locuinței, dar poate fi utilizată și în combinație cu alte surse de încălzire, cum ar fi un sistem de încălzire centrală sau un semineu. În acest fel, puteți avea o soluție de încălzire mai flexibilă, care poate fi adaptată în funcție de nevoile voastre.

  2. Poate fi utilizată sub diferite tipuri de podele! Încălzirea electrică în pardoseală poate fi utilizată sub diferite tipuri de podele, inclusiv sub pardoseli din piatră, ceramică, beton sau lemn. Este important să cereti parerea specialistilor in domeniu si a firmei cu care doriti sa faceti lucrarea ca să vă asigurați că sistemul de încălzire este compatibil cu tipul de podea pe care doriți să îl instalați.

  3. Este o soluție de încălzire ecologică. Deși poate părea că încălzirea electrică în pardoseală utilizează mai multă energie decât alte sisteme de încălzire, acest sistem este, de fapt, o soluție de încălzire ecologică. Întrucât încălzirea electrică în pardoseală încălzește direct podeaua, energia utilizată este utilizată mai eficient decât în cazul altor sisteme de încălzire. În plus, acest sistem nu emite noxe sau gaze de seră, ceea ce face ca aceasta să fie o soluție mai ecologică decât alte surse de încălzire.

  4. Necesită o instalare profesională! Pentru a instala un sistem de încălzire electrică în pardoseală, este necesar să apelați la un specialist în instalații electrice. Deoarece acest sistem de încălzire trebuie să fie integrat în podea și conectat la rețeaua electrică a casei, este important să se asigure că instalația este făcută corect și în siguranță.

  5. Poate fi utilizată în zone umede. Încălzirea electrică în pardoseală poate fi utilizată în zone umede, cum ar fi băile sau bucătăriile. Cu toate acestea, este important să verificați specificațiile produsului și să vă asigurați că sistemul de încălzire este compatibil cu zona umedă în care doriți să îl instalați.

Voi ce solutie de incalzire ati ales pentru casa si de ce? Daca va tenteaza un astfel de sistem de incalzire in pardoseala, va las aici datele de contact ale companiei Hobbit Integral RO, prima firma din Romania care a promovat, vandut si instalat sisteme de incalzire electrica in pardoseala, cu 25 de ani de experienta!

Ii gasiti la adresa: Str. G-ral Macarovici V.George, Nr 23, sect. 6, Bucuresti

Telefon:  0722 548 161 / 0723 248 954 

E-mail: incalzire.pardoseala@hobbit.ro

Publicitate

6 comentarii la „Încălzirea electrică în pardoseală – confortul termic la îndemână

  1. Când ne-am făcut căsuța am vrut încălzire prin pardoseală. nici u mai știu ce și cum s-a întâmplat, dar nu am ales acest tip de încălzire. Probabil nu am găsit profesioniști. Unul din copii și-a pus însă acest tip de încălzire și este destul de mulțumit. Tot ce spui este adevărat și sincer, dacă nu ar fi atât de costisitor, aș renunța la sistemul pe care îl am și aș pune și eu încălzire prin pardoseală.

  2. In curand, cred ca vom face si noi schimbari la casa si atunci voi opta pentru incalzirea in pardoseala.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.