O carte science fiction care m-a impresionat prin realismul ei

S-a publicat 12/12/2014 de Rodica Mihaela

fahrenheit

Nu prea citesc Sci-Fi…la acest capitol prefer filmele, sunt mai sugestive si imi este mai usor sa urmaresc povestea daca imi sunt date imaginile de-a gata. Asta nu inseamna ca nu apreciez cartile Science Fiction – povestea lor ma captiveaza, insa mi-e greu sa imi imaginez toate bestiile cibernetice, lumile paralele si tehnologia extrema descrise in ele.

Cu toate acestea, sunt cateva carti Scinece Fiction care m-au captivat, iar preferata mea este Fahrenheit 451, care m-a captivat prin capacitatea vizionara a autorului. Daca ar fi fost scrisa astazi, cartea poate nu mai intra in categoria Science Fiction, ci era catalogata mai degraba drept un roman realist. Spun asta deoarece cartea a fost scrisa in anul 1953, insa surprinde atat de bine realitatea contemporana, a anilor nostri.

Pentru carti Science Fiction la preturi avantajoase, click aici

Despre Fahrenheit 451

Actiunea se petrece in America, o tara cu cerul survolat mereu de avioane de lupta, pregatite sa apere cu orice pret teritoriul Statelor Unite. Personajul central este Guy Montag, un pompier care trebuie sa incendieze caselor celor care inca mai citesc. In aceasta societate distopica nimeni nu are voie sa citeasca, iar cartile sunt considerate un rau suprem. Oamenii nu mai gandesc, fiind mereu inconjurati de radiouri, ecrane mari de televizor si gadgeturi care nu le dau ragaz de gandire. Pompierii sunt cei care au indeletnicirea sa arda toate cartile – tot “raul”, singurele instrumente prin care oamenii pot sa invete, sa gandeasca, sa aiba opiniile lor.

Te las pe tine sa descoperi restul povestii – e fascinanta si iti deschide apetitul pentru si mai multa lectura. Vei vrea sa citesti mai mult, pentru ca intelegi cum iti deschide lectura mintea, cum te cultivi cu fiecare carte citita si devi o persoana mai constienta, o persoana cu opinii, care poate cantari lucrurile din jurul ei.

Asadar, te invit la lectura unei carti stiintifico-fantastice, insa extrem de realista: Fahrenheit 451 – Ray Bradbury.

3 comentarii la “O carte science fiction care m-a impresionat prin realismul ei

 • Lasă un răspuns

  Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Google

  Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

  Conectare la %s

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  %d blogeri au apreciat: