Team building-ul si dezvoltarea personala

S-a publicat 20/01/2015 de Rodica Mihaela

Team building-ul este o stiinta, team building-ul este o arta, team building-ul este un set de principii si de activitati prin care reusim sa ne intelegem mai bine reciproc. Pare o practica moderna, un nou mod de dezvoltare personala, insa team building-ul ca mijloc de imbunatatire a relatiilor grupului este un fel natural de co-existenta in grup. Team building-ul este folosit cel mai des de catre corporatii si companii mari, cu un singur scop – cresterea performantei si eficientei angajatilor lor. Pentru acest lucru folosesc echipe specializate in team building, precum cei de la VerticalAdventure, care sunt specializati in team building outdoor.

team building

Dupa cum ii spune si numele, team building-ul este destinat construirii si intaririi echipelor, aceasta practica ajuta la cresterea nivelului de colaborare si intelegere dintre membrii unui grup, la crearea unui grad mai ridicat de coeziune. Prin toate acestea orice echipa, orice departament va functiona mult mai bine, va fi mult mai eficienta.
Insa team building-ul nu este doar dezvoltarea echipei ca si entitate, team building-ul are si un nivel ridicat de dezvoltare personala. Toate activitatile si lucrurile care se desfasoara in cadrul unui program de team building au un impact la un nivel personal si interactional. Ajungi nu doar sa ii cunosti pe altii, ci sa te cunosti si pe tine, sa afli lucruri despre tine, aptitudini noi si cel mai important, ajungi sa vezi cum interactionezi cu altii, cum raspunzi la diferite situatii si cum poti sa “cresti” in acest domeniu. Suntem fiinte sociale, mereu interactionam cu diversi oameni, nu doar la locul de munca, astfel o intelegere cat mai buna a modului cum se stabileasc rapoarte intre oameni si a modului cum reactionam la diversi stimuli, cum ii vedem pe cei din jur, ne poate ajuta enorm.
Nu rata niciodata un program de team building, fie cu firma, fie cu un alt grup, este o experienta care te poate ajuta enorm, ai sa ii vezi pe cei din jurul tau cu alti ochi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: