Geamurile termopan va salveaza viata

S-a publicat 05/08/2015 de Rodica Mihaela

Poate credeti ca exagerez, dar pot sa va demonstrez ca nu e deloc asa. E o constatare pe care n-am facut-o eu, ci oameni mult mai inteligenti si mai competenti decat mine.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a publicat un studiu care dovedeste ca „poluarea fonica produsă de trafic (autovehicule, trenuri și avioane) stă la originea unor boli, disfuncții și morți premature. Zgomotul produs de mijloacele de transport poate provoca diverse tulburări, de la insomnie la infarct, probleme de învățare și acufene (țiuituri în urechi). Potrivit studiului, zgomotul provocat de traficul rutier este „al doilea factor de mediu favorizant al îmbolnăvirilor”, după poluarea atmosferică. Alte efecte negative ale zgomotului asupra omului constau în spasme stomacale, tresărirea și reținerea respirației, tensionarea musculaturii, dilatarea pupilelor sau chiar moartea”.

Cum ne putem proteja de aceste efecte negative? E destul de simplu! Prin alegerea unor termopane de calitate, care sa ne izoleze de zgomotele nedorite, dupa o zi grea de munca.

La fel de importanta este si partea de tamplarie pvc, pentru ca trebuie sa fie rezistenta la intemperii, sa izoleze bine, ca sa nu intre curentii de aer si sa fie rezistenta la murdarie. Si disponibila in mai multe culori, as adauga eu, pentru ca prefer geamurile vopsite in culori vesele.

Exista multe situatii in care avem nevoie de liniste si aceasta e greu de obtinut, mai ales intr-un oras aglomerat, cu trafic intens. Si atunci trebuie sa ne transformam casa intr-o oaza de liniste, atata cat ne sta in putere. Sa cumparam geamuri termopane de calitate e intradevar un efort financiar pe moment, dar e in acelasi timp o investitie pe viata, in casa si in sanatatea noastra si a copiilor nostri. Iar daca va doriti o izolare fonica si mai buna adaugati geamurilor termopane rulouri exterioare, care au de asemenea capacitatea de a izola si proteja spatiul de intemperii si de zgomotele exterioare.

Sursa: wikipedia.org

 

Un comentariu la “Geamurile termopan va salveaza viata

 • Lasă un răspuns

  Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Google

  Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

  Conectare la %s

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  %d blogeri au apreciat: