Acum, cand temperaturile la Brasov au ajuns la -30 de grade si centrala nu prea mai face fata, trecand peste faptul ca facturile la gaz imi mananca cam 350-400 lei pe luna, ma gandesc ca as fi fost mult mai fericita(sau mai incalzita) daca investeam acesti bani in panouri radiante cu infrarosu.
Si o sa va spun si de ce, ca sa nu credeti ca bat campii sau m-am apucat sa fac reclama unor produse pe care nu le cunosc. M-am documentat in privinta avantajelor si beneficiilor si am sa va expun 10 motive pentru care un panou radiant cu infrarosu e cea mai buna si mai eficienta metoda de incalzire a locuintei, biroului sau oricarui alt spatiu pe care il folositi, asa cum puteti vedea si in filmuletul de mai sus.
1. Un panou radiant cu infrarosu este un sistem de incalzire relativ nou in Romania, dar foarte eficient atunci cand alegem dimensiunea corecta pentru suprafata pe care ne dorim sa o incalzim si ne ajuta sa economisim pana la 40% din costul unei facturi pe care o platim pentru incalzirea clasica cu gaze naturale, care stim cu totii ca e foarte scumpa.
2. Incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu functioneaza pe baza de curent electric, la fel ca orice alt aparat de incalzire gen: radiator, calorifer pe ulei, doar ca in acest caz consumul si respectiv costurile sunt mult mai mici.
3. Principiul de functionare e foarte simplu: la fel cum soarele incalzeste pamantul, panourile radiante incalzesc obiectele din camera si acestea radiaza la randul lor caldura astfel incat toata camera va fi incalzita uniform. Pentru mine care am multa mobila, acest sistem este perfect. 🙂
4. Montajul este foarte simplu si nu ai nevoie de un electrician sau de aptitudini deosebite ca sa montezi un astfel de panou radiant cu infrarosu pe perete sau tavan.
5. Daca esti la fel ca mine si tii foarte mult la aspectul estetic atunci poti sa-ti alegi orice fel de panou vrei, sub forma de tablou sau de aceeasi culoare cu vopseaua de pe pereti astfel incat nimeni nu-si va da seama de unde vine caldura, dar toti se vor bucura de ea.
6. Acum cand e la moda tot ce e bio si eco, trebuie sa stiti ca panourile radiante cu infrarosu sunt ecologice, nu polueaza aerul.
7. Aceste panouri radiante sunt bune si pentru sanatate. Daca aveti probleme cu circulatia, asa ca mine, va ajuta pentru ca radiatiile cu infrarosu stimuleaza circulatia sangelui si sunt la fel de bune si daca aveti probleme respiratorii, asa cum are baietelul meu Dragos, pentru ca nu usuca aerul din locuinta si nu ridica praful asa ca iti dau voie sa respiri.
8. Au o durata de viata de 10-15 ani si nu necesita intretinere speciala.
9. Încălzirea cu panouri radiante infraroşu este foarte sigura, pentru ca nu exista riscul de explozii, scapari de gaze sau alte accidente caznice ca la centrala termica.
10. Pentru panourile radiante cu infrarosu nu ai nevoie de autorizatii, aprobari, revizii, ceea ce te scapa de alte costuri anuale.
Si ca sa vedeti ca mai sunt si altii care sau convins de eficienta acestei metode de incalzire, va invit sa intrati pe acest blog si sa cititi articolul dedicat panourilor radiante cu infrarosu.
Voi ce sisteme de incalzire folositi? Aveti sau v-ar tenta un panou radiant cu infrarosu?
Mi-ar placea sa scap de caloriferele din casa. Mi-am dat seama ca ocupa mult spatiu, plus ca eu am idei cu zona de sub geam , dar nu pot face nmimic din cauza caloriferului. Ar fi ideala transformarea casei cu astfel de panouri.
Nu am mai auzit de aceste panouri pana acum. Este o idee buna pentru a economisi spatiu l din casa si pentru a face economii.
Am tot vazut saptamana asta articolele dedicate acestor panouri radiante si am vazut ca sunt la mare moda acum. Nu le-am testat si nici nu cred ca am vazut pana acum in locuinta cuiva. Probabil si pt ca sunt un sistem inovator. Mi-ar place sa am asa ceva in casa, cred ca ar da foarte bine cu mobila, mai ales ca il poti personaliza sa se incadreze perfect cu designul casei tale.
Chiar vorbeam recent cu niste prieteni care au panouri si ziceau ca e o alegere proasta.De multe ori, electrica nu face fata la consum, si li se opreste plita, masina de spalat… si costa prea mult pe luna.
Asa cum am spus depinde foarte mult de alegerea panourilor potrivite. Eu am foarte multi prieteni care desi au centrale si-au montat panouri radiante in dormitor si in baie.
Caloriferele din casă nu ocupă atât de mult spațiu. Pentru moment idea cu panourile radiante pare foarte interesantă, dar în timp, la ce costuri se ajunge la energia electrică? Aș vrea să văd o comparație între centrală și panouri pe partea de cifre și costuri reale pe timp de iarnă.
eu cred ca gazele sunt ceva mai ieftine decat curentul… as fi curioasa daca chiar e la fel de cald si platesti tot atat sau mai putin
Foarte util. Multumesc 😀
Sa stii ca ne-am gandit si noi sa cumparam panouri radiante! Pretul este acceptabil! Am vazut panouri radiante in Selgros si in Carrefour Grand Arena, Bucuresti! Interesante si de efect!
Foarte util articolul, nu am mai auzit pana acum despre astfel de produse.
Si eu voiam sa iau panouri radiante… dar aveam doar 15 ani pe atunci :)) Acum nu am bani inca, fiind eleva, dar mi-as lua
M-ar tenta sa-l pun pe tavan si sa incalzeasca mai ales podeaua, imi ingheata mereu picioarele.
Nu m-am gandit nicodata ca panourile radiante au atat de multe calitati. Bine de stiut.
nu stiu exact cat consuma dar am vazut in casa la cineva si mi-au placut tare mult! am vazut si cata caldura dadeau!!
De cand ma bate sotul la cap sa ne luam panouri radiante si eu nu si nu.. dar cititnd articolul parca m-ai convins si tu
M-ar fi tentat inainte de reabilitarea blocului. Numai eu stiu ce frig am tras in trecut. Acum nu ma mai pot plange, slava Domnului.
Succes la concurs.
Nu m-am gandit pana acum la asa ceva, eu am centrala si nu ar avea rostul sa schimb cu altceva, dar interesant articol 😀
eu recomand panourile radiante cu toata sinceritatea. Nici un calorifer electric nu da caldura pe care o da panoul.
Interesant
Ma incanta ideea unui panou, cu atat mai mult cu cat am facut modificari in casa, si intr-o camera nu avem calorifer, asa ca mi se pare o investitie de viitor.
Pana de curand nici nu auzisem de aceste panouri radiante, dar dupa ce m-am documentat temeinic cred ca sunt cu adevarat utile.
Și noi ne gândeam la astfel de panouri, sunt eficiente și moderne …
Dar din păcate avem deja structura pentru gaze și am renunțat la idee.
Ei bine la asta nu ma prea pricep, dar ma intreb daca e pe infrarosu, nu polueaa aerul insa nu cumva distruge vietatile din zona?
Despre aceste panouri am citit recent si nu stiam cat de utile pot fi aceste panouri!
Eu caut sa achizitionez, ca in cladire nu e gaz.
Dar ca principiu, cine are gaz sa ramana asa: curentul pentru incalzire e mai scump decat un panou, panourile raman ca alternativa acolo unde nu e gaz. E nevoie de retea speciala electrica in casa sa suporte consumul mare.