Pentru ca e weekend si avem nevoie de putina relaxare si hrana pentru suflet, revin cu o noua propunere de lectura, o carte primita in dar de la Libris si un nou prilej totodata de a ma reintalnii cu celebrul comisar Montalbano, despre care am mai scris AICI, pe care am ajuns sa il indragesc pentru nesatioasa lui pofta de mancare si pentru limbajul colorat, care imi ofera mereu o portie garantata de buna dispozitie.
Asa ca nu am stat pe ganduri atunci cand am avut ocazia sa pun in cos romanul Excursie la Tindari si trebuie sa recunosc ca desi titlul te duce cu gandul la vacante in Sicilia, soare si mare, nu e deloc ceea ce pare, ba dimpotriva.
Comisarul Montalbano are parte de un nou caz foarte controversat. Moartea prin impuscare a unui tanar Don Juan Nene Sanfilippo pe de o parte si disparitia misterioasa a sotilor Griffo pe de alta parte. Singura legatura aparenta intre ei era faptul ca locuiau in acelasi bloc, dar fara sa se salute si fara sa-si fi vorbit vreodata.
Prin urmare comisarul Montalbano trebuia sa-i gaseasca cat mai repede si in acelasi timp sa-si raspunda la o intrebare esentiala pentru mersul anchetei: exista s-au nu o legatura intre disparitia celor doi batrani si asasinarea flacaului care locuia in acelasi bloc cu ei?
Am citit cu nesat fiecare rand si am invatat de la comisarul Montalbano doua lucruri: un proverb italian care imi place foarte mult: „Patu-i lucru mare, te-adoarme cand n-ai de mancare” si o injuratura care mie una mi se pare foarte haioasa si la care nu m-as fi gandit niciodata:” Bou cu tate ce esti tu”.
Stiu, nu e un roman foarte educativ, dar nici nu pretinde a fi, in schimb e unul amuzant si usor de citit, iar comisarul Montalbano e un personaj insolit si foarte destept chiar daca metodele si limbajul lui nu sunt chiar ortodoxe.
Eu insa l-am pus in biblioteca mea la loc de cinste alaturi de alti detectivi celebri ca: Sherlock Holmes si Hercule Poirot, pentru ca merita.
Vreau sa inchei spunandu-va doar ca finalul acestui caz nici macar nu v-ar fi trecut prin minte si ca am de gand sa citesc si celelalte romane scrise de Andrea Camilleri.
Voi ati citit vreun roman scris de el? Ce impresie va lasat? Daca nu ati citit inca nici unul, aveti ocazia acum pentru ca le gasiti AICI cu doar 4.65 lei, adica gratis. 🙂
Dupa recenzia ta, pare sa fie tare amuzant. cred ca aș citi si eu cartea
Mama, ce ieftina este cartea!!! Ia sa intru sa vad si eu ce mai au! 😀
Multumim pentru prezentare si recenzie.
Pare o lectura frumoasa! Eu nu am mai citit de ceva timp..
Stii ca imi comandasem si eu Hotul de merinde. Am fost nevoita sa anulez acea comanda pentru ca ea continea si niste carti pentru nepoate de Mos Nicolae si comanda mea ar fi ajuns undeva pe 10 decembrie 😦
Lasa ca la cat costa poti sa le iei pe amandoua data viitoare.
Nu am citit aceasta carte dar cred ca mi-ar place sa o rasfoiesc in perioada urmatoare ca sa ma relaxez de sarbatori 🙂
Eu n-am citit niciun roman scris de el, iar la pretul asta cred ca-mi voi comanda mai multe. N-am mai citit de mult o carte care sa ma binedispuna.
Astea doua sunt solutia perfecta crede-ma.
Mama, ce ieftine sunt. Nu am citit nicio carte scrisa de el, insa la pretul acesta, chiar e tentant.
Multumim pentru recenzie.
N am auzit de aceasta carte, nu e neaparat genul meu de carti .
imi place tot ce am citit de la Nemira pana acum, multumim mult!
Uneori la reduceri putem gasi carti foarte bune!
Wow! Aproape toate cartile acestui autor au pretul pana in 5 lei acum, am vazut ca sunt reduse cu pana la 83%. De multa vreme n-am mai vazut reduceri asa de bune :D. De curand m-am reapucat si eu de lecturat beletristica pentru ca pana de curand am fost prinsa cu legislatia rutiera.
Imi plac povetele trase de tine. Le-am retinut si eu si injuratura este foarte tare
Ce prețuri mici au cei de la Libris la cărți. Ar trebui sa imi iau si cateva. Mulțumesc de recomandare!
Tocmai ce am plasat acum o comanda pe libris, au reduceri foarte mari si imi place ca au transport gratuit! Este una dintre librariile mele preferate 🙂
Pretul extrem de mic m-a tentat si pe mine, dar abia acum vad ca de fapt este o carte politista si apartine unei serii mai lungi.
O poveste interesanta si pentru ca este si usor de citit, ma voi incumeta s-o citesc si eu
Pingback: Recenzie: Sunetul viorii de Andrea Camilleri | Jurnalul iubirii
Pingback: Recenzie: Cainele de teracota de Andrea Camilleri | Jurnalul iubirii