Personalizarea solutiilor de depozitare


Traim intr-o perioada in care industria este intr-o continua dezvoltare. Zi de zi apar noi inovatii si noi produse care sa ne faca viata mai usoara si mai comoda. Insa aceasta extindere este inevitabil limitata, lipsa de spatiu devenind o problema cu cativa ani in urma, fapt pentru care s-au gasit noi metode de depozitare a produselor intr-o arie cat mai mica. Oamenii si-au dat seama, inca de cand pamantul a inceput sa devina din ce in ce mai aglomerat ca trebuie gasite solutii prin care sa putem produce cat mai mult cu cat mai putin. Astfe, in loc sa construiasca in lungime acestia au inceput sa construiasca in inaltime, pana la limita la care acest lucru este posibil.

Datorita acestei probleme de lipsa de spatiu au luat nastere si blocurile de locuit, care in orase au inlocuit incetul cu incetul casele cu un singur etaj. Insa in cazul industriei nu este posibil ca anumite lucruri sa fie construite pe inaltime, doar pe lungime, ca in cazul fabricilor si uzinelor unde se lucreaza cu utilaje grele si materiale de mari dimensiuni. Iar in cazul produselor de mari dimensiuni depozitarea era o alta problema. Insa in cazul celor de mici dimensiuni solutiile au aparut rapid. Printre aceste solutii prezente in sarcinile de zi cu zi intalnim si containere plastic pliabile, perfecte pentru a optimiza spatiul de depozitare al anumitor lucruri.

Avantejele utilizarii containerelor de plastic pliabile sunt multiple, de la usurinta de utilizare pana la economisirea drastica a spatiului. Datorita faptului ca sunt pliabile, acestea pot fi demontate atunci cand nu sunt utilizate, atat demontare cat si montarea fiind realizate cu usurinta. Totodata, acestea prezinta o foarte mare rezistenta in ciuda faptului ca sunt de plastic si ca au parti detasabile, prinderea acestor parti fiind destul de ferma, prin sisteme speciale de prindere, iar in comparatie cu containerele de metal de exemplul sunt mult mai usoare asa ca incarcatura totala a acestora va avea si o greutate mai mica, fiind mai usor de manevrat de catre persoane sau aparate.

Am putea spune in plus ca aceste containere sunt si modulare, avand posibilitatea de a combina piese la la doua containere diferite, pentru a obtine containere cu toti peretii solizi sau containere cu pereti micsti, si solizi si perforati. Putem alege si tipul de paleti care sa actioneze ca o baza, facilitand astfel si stivuirea acestora atunci cand sunt utilizati. Putem achizitiona astfel de paleti de la Schoeller Allibert, in diverse variante si marimi, cu un anumit numar de piese detasabile si anumite tipuri de baze, pentru ceea ce avem nevoie. Putem adauga chiar si capace la aceste containere si astfel putem alege pe unde sa avem deschiderea acestuia, fie indepartand capacul fie una dintre celelalte parti detasabile, in functie de nevoi. Avem chiar si posiblitatea de a eticheta aceste containere, fie in scopul depozitarii fie pentru a le atribui unui anumit brand sau unei anumite companii, alegand astfel containere cu cel putin un perete solid pe care sa putem realiza aceasta etichetare.

Asadar, posibilitatile de economisire a spatiului de depozitare sunt destul de variate si foarte eficiente, putand fi adaptate de la o companie la alta si de la o industrie la alta.

13 comentarii la „Personalizarea solutiilor de depozitare

  1. Interesant mod de abordare! Eu nu prea mă pot lauda cu ordinea acum, poate ca niste astfel de containere mi-ar fi si mie de folos!

  2. Solutia depozitarii in care spatiul este unul mai mult decat redus este cea prezentata de tine si pe mine ma avantajeaza mult.

  3. chiar ma intrebam cum sunt depozitate diverse chestii prin depozite, adica daca se tin in cosuri sau ladite sau claie peste gramada. Nu stiam ca exista astfel containere pliabile. Cat traim invatam, nu?

  4. Interesante aceste posibilităti de economisire a spațiului de depozitare. Habar nu aveam că este containere pliabile. Cred că mi-ar fi de folos pentru jucăriile fetelor, de care mă impiedic în fiecare cameră 😜

  5. Cred ca ar fi bune si in cazul nostru, mai ales ca stam foarte prost cu spatiul, desi mi se par totusi cam mari si nu stiu unde le am mai pune si pe astea.

  6. Pentru mine orice solutie de depozitare este binevenita. Am, asa, un talent de a aduna tot felul de nimicuri despre care cred ca am nevoie si le pun in cutii de carton. Odata la cativa ani buni mai triez din ele si mai arunc, dar ceea ce-mi lipseste este un spatiu de depozitare, pentru ca sunt hartoage de serviciu pe care trebuie sa le pastrez.

  7. Mi-ar trebui si mie niste cutii speciale pentru depozitare, am o gramada de lucruri acre stau amestecate.

  8. Cred ca sunt foarte utile astfel de containere. Ocupa putin spatiu cand sunt goale si de real ajutor cand ai nevoie sa depozitezi.

  9. Mi se pare o solutie de depozitare tare eficienta pentru ca in momentul in care nu le mai folosesti le ocupa extrem de putin spatiu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.