Anul asta de Revelion fug in …Thailanda

Revelion in Thailanda 2019

Ce bine imi pare ca dupa 6 ani in care am fost doar blogger, m-am hotarat sa devin blogger de travel fiindca mi-am dat seama ca mi se potriveste manusa, la cat de plimbareata sunt si la cum imi planific vacantele chiar si atunci cand nu am nici un leu in buzunar, dar as fi in stare sa mananc doar covrigi ca sa merg in vacanta pe care mi-o doresc.

Asa ca anul asta am hotarat sa fug de traditii, sarmale, obligatii, colinde, intruniri(obligatorii) de familie si curatenia generala de sarbatori si sa plec de Revelion în Thailanda, ca sa fiu sigura ca distanta e destul de mare si nici telefoanele nu merg. 🙂

Nu vreau sa fiu rea(s-au vreau?) dar simt nevoia de o schimbare si oricum nu am fost niciodata o mare fana a sarbatorilor in care toata lumea mimeaza fericirea atat pe Facebook cat si in viata reala si o sa ma asigur ca nu mai mimeaza fericirea cand vor vedea pozele de pe plajele superbe din Thailanda. 🙂

Am ales Thailanda pentru ca are cea mai albastra apa, cel mai alb nisip, cele mai incantatoare apusuri si cele mai luxuriante paduri si pentru oamenii zambitori si amabili, fiindca m-am saturat de fetele acre de la noi si nu vreau sa le vad si de Revelion. Bine mai am si alte motive(obiective) pe care vreau sa le bifez acolo, dar fiind o excursie organizata, nu trebuie sa-mi fac griji, fiindca mi-au ghicit cei de la agentie dorintele si eu nu trebuie decat sa fiu acolo, prezenta, ca la o nunta pe care ti-o organizeaza altii si tu doar te bucuri de ea.

Dar nu pot sa plec asa de capul meu, chiar daca sunt blogger de travel(s-au cel putin asa ma alint eu in oglinda) asa ca am optat pentru un Revelion Christian Tour. I-am ales pe ei dintre toate agentiile de turism, pentru ca au peste 21 de ani de experienta si creează câte un drum spre fiecare vis si eu nu-mi doream doar o noapte de Revelion deosebita, vroiam sa fug cu adevarat de lumea pe care o stiu, asa ca am ales una dintre acele oferte speciale Revelion 2019, de 7 zile, care includ mai multe atractii turistice, avand in vedere ca nu stiu cand ne vom mai intoarce in Thailanda, fiindca nu e o destinatie tocmai la indemana si vrem sa vedem cat mai multe.

Nu plec singura, pentru ca nu as putea sa stau fara ei asa ca o sa mergem in trei ca o familie normala(bine, noi nu suntem deloc o familie normala, dar asta e alta poveste) si sunt foarte sigura ca baietelului meu Dragos, o sa-i placa atat de mult acolo, la plaja incat nu o sa mai vrea sa ne intoarcem acasa, dar asta e de bine.

Am pregatit o valiza mica in care am pus doar costumele de baie, lotiuni de plaja si o sticla de sampanie fiindca am citit eu undeva ca acolo nu au sampanie, doar bere si mie imi place berea dar nu face poc! :). Mai pun in valiza baterii externe, obiectiv pentru telefon, fiindca ce blogger as fi eu fara poze care sa dovedeasca ca am fost acolo? Eu voi fi modelul, fotograful e iubitul meu ca el se pricepe sa ma scoata in poze mai frumoasa decat stiu eu, tricouri lejere cu numele blogului inscriptionat pe ele, ca putina reclama nu strica, banii si pasapoartele. De restul se ocupa agentia de turism.

Cel mai mult ma bucur ca excursia include toate obiectivele turistice pe care le aveam pe lista:

  • Palatul regal-resedinta familiei regale de 150 de ani, fiind totodata si cea mai stralucitoare si cea mai vizitata cladire din Bangkok.
  • Templele-in Bangkok sunt 400 de temple budiste si o sa am ocazia sa vad si cea mai mare statuie a lui Buddha din lume, facuta toata din aur, o statuie care poate fi atinsa doar de rege.

templele budiste

  • Damnoen Saduak-bazarul plutitor, unde o sa mancam tot felul de bunatati thailandeze gatite chiar acolo: piept de pui la cuptor, frigarui de vita, fructe de mare, orez, peste cu legume, creveti, clatite thailandeze si inghetata de cocos si o sa cumparam suveniruri de toate felurile: ceai, parfumuri de orhidee, cosmetice, esarfe, mirodenii, magneti, tricouri, bijuterii din argint, pentru noi si pentru cei de acasa. O sa ma tocmesc cu ei fiindca stiu ca le place.
  • Tabara de elefanti-unde o sa avem ocazia sa mergem pe spatele unui elefant. Mie imi e cam frica de inaltime, dar imi doresc sa traiesc aceasta experienta si o sa-mi inchipui ca suntem Tarzan si Jane si ca facem asta zilnic.

tabara de elefanti

  • Insula Krabi-un fel de Delta Dunarii de la noi, unde o sa vizitam doua dintre cele mai vestite insule: Phi Phi si Bamboo Islands, cu plaje superbe la Marea Andalman. Aici s-a facut filmul Plaja cu Leonardo di Caprio. Poate il vad si pe el pe acolo.

Insula Krabi

  • o sa avem ocazia sa admiram superbele apusuri de soare, sa ne plimbam cu barca, sa stam la plaja si sa inotam in Marea Andalman, sa ne bucuram de un masaj thailandez si sa mergem cu Tuk Tuk-ul asa cum am vazut la tv.

Ce mi-as putea dori mai mult? Aaaaa daaaa…focuri de artificii ca in filme in noaptea de Revelion si un meniu cu fructe de mare(ca au efect afrodisiac), orez parfumat cu iasomie alaturi de cartofi prajiti, salata de papaya verde, pui cu fidea, Satay(carne de pui la gratar), Pad Kaphrao(cu pui, porc, vita sau creveti), whisky thailandez cu cola, rom, bere si pentru copil lapte din nuca de cocos servit direct in coaja.

Cat despre dorinte: Imi doresc un elefant…din argint, cu trompa in sus, un Buddha din aur si mai vreau ca la anul sa petrecem Revelionul in Dubai, sa vedem si acolo focurile de artificii. Nu am dorinte mari, nu? 🙂

Articol scris pentru SuperBlog 2018.

14 comentarii la „Anul asta de Revelion fug in …Thailanda

  1. Ai ales o destinatie minunata de vacanta, acolo te vei relaxa cu adevarat! Cred ca toti meritam o vacanta in Thailanda.

  2. tu stii ca eu nu sunt chiar fan mare si soare, dar plajele din Thailanda mi se pare ca sunt un soi de paradis. Le-am vazut chiar saptamna asta cand am ramas nitel cu gura cascata la emisiunea Insula Iubirii. Imi imaginez ce poze as face intr-o tara ca Thailanda.

  3. Oh, chiar credeam ca mergi pentru ca si eu intentionez sa o fac! Thailanda e uimitoare, iar Christian Tour are mereu oferte tentante, indiferent de sezon sau locatie

  4. Inspirată alegere! Ce este mai frumos decât să treci în anul următor la soare, mare, minunății ale naturii?
    Revelion de vis îți doresc.

  5. Wow, asta da alegere si mie mi ar placea sa o vizitez, nici eu nu sunt mare fana Revelion, ador in schimb Craciunul.

  6. Cred ca ar fi ca un vis implinit sa pot ajunge in Thailanda. Dar, niciodata sa nu zic niciodata, nu se stie de unde poate sari iepurele cu 2 bilete catre o destinatie exotica

  7. Pingback: Proba 19. Revelion la soare alături de Christian Tour

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.