Cat de eficienta e o reclama luminoasa care iti sare in ochi?

Stim cu totii ca reclama e sufletul comertului si nici reclamele luminoase pe care le vedem peste tot in jurul nostru nu fac exceptie de la regula.

Sa luam drept exemplu strada Republicii din Brasov, o strada extrem de circulata de pietoni, aflata in buricul targului si unde chiar ai ce vedea, de la arhitectura, la privelistea asupra Tampei, pe care apropo scrie BRASOV cu litere luminate noaptea si trebuie sa recunosc ca arata senzational. Fiecare litera are 6 metri inaltime si e iluminata cu ajutorul unor becuri foarte puternice. Dar nu numai atat pentru ca atunci cand te plimbi de-a lungul şi de-a latul  pe strada Republicii poti observa o sumedenie de firme luminoase, fiecare dupa posibilitati si dupa imaginatie, de la farmacii la sex-shop-uri si de la jocuri de noroc la saloane de tatuaje. Si toate imi atrag atentia fara sa vreau in detrimentul celorlalte firme terne, pe care le diferentiezi cu greu una de alta. Dar dintre toate castigatorul la categoria: a sari in ochi e un panou publicitar imens amplasat cum urci pe strada Republicii cu imagini care prezinta diverse evenimente din oras, meniuri ale unor restaurante si filme de la cinema. Uneori stau minute in sir sa vad ce apare pe panou si sa aflu noutatile. Si nu cred ca sunt singura, pentru ca pur si simplu nu ai cum sa-l ignori, mai ales daca esti cu copilul de mana asa cum sunt eu si zice: Mami, mami, uite, e Smiley pe panou!

Celelalte in schimb le observ si le caut mai mult atunci cand am nevoie, cum sunt de exemplu acele afisaje electronice farmacii cu binecunoscuta „cruce” luminata mai ales noaptea, care te ajuta sa le gasesti in intuneric si sa mergi glont la ele atunci cand febra sau durerea nu te lasa in pace.

Nu prea imi plac reclamele luminoase si afisajele electronice care clipesc foarte repede si iti „omoara” ochii mai ales cand e bezna afara si incerci sa vezi pe unde mergi. Aceste reclame intermitente devin extrem de enervante si din eficiente se transforma in distrugatoare de retina. 🙂

Dar dincolo de toate astea tehnologia LED e foarte eficienta atat pentru consumatorii casnici dar mai ales pentru zona business, pentru ca sunt ecologice, consuma foarte putin, sunt rezistente la schimbarile de temperatura si la umiditate, au o gama foarte variata de culori si sunt fabricate din materiale non-toxice. Toate astea le recomanda pe termen lung si foarte lung, pentru ca oricum trendul spre asta se indreapta, spre tehnologii eco-frendly eficiente si economice.

Mie una mi-au ramas ochii si gandul la panoul ala LED despre care am aflat ca nu necesita intretinere si nu are nevoie de mentenanta(deci nu dai bani in plus) fiindca durata lui de viata e de 50.000 de ore chiar de-i ger sau vreme buna. Ce sa vrei mai mult de atat? Mare e, stralucitor e, eficient e, ca il vad de la jumatatea strazii, nu consuma si atrage si atentia cui trebuie(consumatorului) asa ca din punctul meu de vedere e marele castigator atunci cand vorbim de reclama.

Voua ce fel de reclame luminoase va atrag atentia in general?

Articol scris pentru SuperBlog 2019

9 comentarii la „Cat de eficienta e o reclama luminoasa care iti sare in ochi?

  1. Într-adevăr ajuta mult o reclama luminoasa. Mie cam toate imi atrag atentia, dar asa cu spui și tu, nu îmi plac alea care sunt agresive și pulsează repede.

  2. Cred ca cel mai mult îmi atrag atenția cele de la farmacii, pe mine nu ma deranjează aceste reclame, ba chiar le găsesc de ajutor. Ca atunci când ai nevoie de ceva, sa găsești acel lucru cât mai repede

  3. Nu am analizat care îmi sar în ochi, dar mă bucur tare de ele când am nevoie de o farmacie și sunt într-un oraș străin .

  4. Imi place sa ma plimb nopatea prin oras, imi plac si reclamele luminoase, mai ales cele ale restaurantelor! 😀

  5. Pingback: Proba 15. Tehnologia premium outdoor, din prezent în viitor

  6. Mie mi se pare cea mai eficienta pentru ca transmite rapid mesajul si este usor de vazut. Asta poate si pentru ca nu au extraordinar de multe firme genul asta de reclame

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.