Cum sa planifici o vacanta de la A la Z fara sa apelezi la o agentie de turism

cum sa planifici o vacanta de la A la Z fara sa apelezi la o agentie de turism

Asta (nu) se vrea a fi un ghid turistic despre cum sa planifici o vacanta de la A la Z fara sa apelezi la o agentie de turism, sunt doar recomandarile unei calatoare amatoare, dar de fel prevazatoare, care nu lasa nimic la voia intamplarii atunci cand pleaca in vacanta, in Romania sau in strainatate.

De data asta vom ramane pe plaiurile mioritice, pentru ca mi s-a facut un dor nebun de mare si acum caut cazare, pentru ca eu sunt responsabila cu vacantele si cu planificarea lor in familia noastra, din motive obiective: am cel mai mult timp, vreau sa aleg doar locuri care imi plac, banii sunt la mine si lor le convine. 🙂 In ultimii ani mi-am schimbat mult preferintele si felul in care aleg locurile unde stam in vacanta, pentru ca acum mergem impreuna cu copilul si nu mai putem sta in orice loc pe principiul” il folosim doar ca sa dormim” si nu prea conteaza ce alegem. Daca acum cativa ani alegeam hoteluri de o stea sau gazde dubioase, care ne dadeau o camera care uneori nu avea nici usa, acum mergem doar la pensiuni, apartamente in regim hotelier si alte unitati de cazare care ne ofera confort si spatiu verde pe principiul „mai multa libertate de miscare” si iesim si mai ieftin, pentru ca in Romania copiii nu stau gratis la hotel pana la 12 ani ci platesc cazare si mancare daca au depasit varsta de 7 ani si atunci asta e principalul criteriu dupa care ne orientam atunci cand ne petrecem vacantele in tara, indiferent daca mergem la mare sau la munte.

Statiunea nu prea conteaza fiindca le-am cam vazut pe toate, dar caut cazare in mod special in Costinesti, Jupiter sau Neptun, pentru ca imi plac aceste statiuni si sunt mai ieftine, daca sti ce sa alegi in comparatie cu Mamaia, Olimp si Vama Veche. Am si o lista cu criterii dupa care aleg fiindca nu-mi place sa apelez la o agentie de turism, decat atunci cand plec in strainatate si am nevoie de bilete de avion, transferuri de la aeroport, ghid si excursii la obiectivele turistice din tara respectiva.

In Romania ma descurc singura cu ajutorul platformei AZ-Turism, a blogurilor de calatorie si a lui Google, pentru ca el le stie pe toate. 🙂

Si daca va intrebati cumva cum arata lista mea inaintea fiecarei vacante o sa va satisfac curiozitatea in cele ce urmeaza:

Vacanta la mare(in Romania)

  • mijlocul de transport preferat e trenul atunci cand merg la mare fiindca distanta Brasov-Constanta e destul de lunga(poti sa mananci o paine si daca mai are si intarziere pe traseu, mananci chiar doua) si aproape de fiecare data aleg trenurile private(bine ca sunt), fiindca sunt mai curate, mai putin aglomerate si mult mai civilizate
  • cazare litoral: optiuni: pensiuni, vile, complexuri, cazare in regim hotelier
  • facilitati: curte, gratar, mic dejun inclus, loc de joaca pentru copii, piscina
  • distanta fata de plaja: maxim 150 de metri sau ramanem la piscina 🙂
  • preferabil in extrasezon pentru ca atunci primesti mult mai mult pentru aceeasi bani, e mai putin aglomerat(dar daca nu alegi cu grija poti avea surpriza sa fie pustiu, cu terase si restaurante inchise)
  • sa fie aproape de magazine, piata, mijloacele de transport in comun
  • buget de vacanta pentru 5 zile: 4000 de lei(aici intra biletele de tren, cazarea, mancarea si poftele pe care ni le vom satisface sau nu la mare)

cum sa planifici o vacanta de la A la Z fara sa apelezi la o agentie de turism

Cu lista pe birou am inceput cautarile pentru cazare Constanta pe platforma AZ-Turism si am ales in final doua locatii care indeplinesc o mare parte din criteriile cautate de noi: Hacienda del Mar si Club Topaz Apartaments Neptun si urmeaza ca in zilele urmatoare sa ne decidem asupra uneia dintre ele. Le-am cautat si pe Google ca sa vad recenziile celor care au fost acolo, pentru ca nu dau banii pe cazare fara sa ma asigur ca e ceea ce vreau, ceea ce am nevoie.

Voi cum va alegeti cazarea atunci cand mergeti in vacanta? Apelati la o agentie de turism sau folositi siteurile si platformele online? Daca aveti sfaturi utile pentru o vacanta reusita le astept cu drag in comentarii si va multumesc anticipat pentru ele.

Articol scris pentru SuperBlog 2019

Un comentariu la „Cum sa planifici o vacanta de la A la Z fara sa apelezi la o agentie de turism

  1. Pingback: Proba 17. Cum călătorești în România simplu și avantajos – tips & tricks

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.