Statistici și date despre industria cosmetică și machiaj

Îngrijirea pielii, îngrijirea părului, machiaj, parfumuri, articole de toaletă și deodorante, precum și produse cosmetice orale sunt principalele categorii de produse ale pieței de produse cosmetice. De la începutul secolului al XX-lea, producția de produse cosmetice și de frumusețe a fost controlată de o mână de corporații multinaționale – L’Oréal, Unilever, Procter & Gamble Co., The Estee Lauder Companies, Shiseido Company, pentru a numi câteva. În 2016, SUA a fost considerată cea mai valoroasă piață de înfrumusețare și îngrijire personală din lume, generând încasări de aproximativ 84 de miliarde de dolari americani în acel an.

Pe baza vânzărilor cu amănuntul, lanțul magazin de frumusețe Ulta Salon, Cosmetics & Fragrance a fost principalul retailer de sănătate și frumusețe din Statele Unite. În 2015, Ulta a generat aproximativ 3,72 miliarde de dolari americani în vânzări cu amănuntul. Cu toate acestea, Sephora (LVMH) a fost principalul retailer de sănătate și frumusețe din punct de vedere al vânzărilor pe magazin. În 2015, vânzările Sephora pe magazin au atins un total de 5,1 milioane de dolari americani, comparativ cu aproximativ 4,3 milioane de dolari pe magazinul Ulta. În ultimii ani, comerțul electronic a jucat un rol mai mare în industria cosmetică din S.U.A. Ponderea vânzărilor online de sănătate și îngrijire personală, ca procent din vânzările totale de comerț electronic, a fost proiectată să crească de la 7,8% în 2016 la 9% în 2021. În 2016, Amazon 3P era cel mai important retailer online de frumusețe, cu un 21,1 cota procentuală din piața totală.

În cadrul categoriilor de produse cosmetice din S.U.A., fundația a fost cel mai profitabil segment. În 2016, aproximativ 985 de milioane de dolari americani au fost generați din vânzările de fundații din SUA Mascara a fost cel de-al doilea segment cel mai profitabil, cu venituri din vânzări de 941,5 milioane de dolari americani. Mascara a fost, de asemenea, segmentul principal al industriei cosmetice pentru ochi din S.U.A. Segmentul a inclus, de asemenea, garnituri de ochi, umbre pentru ochi, machiaj pentru sprâncene și combos pentru ochi. Împreună, aceste segmente au generat venituri din vânzări de peste 2,1 miliarde de dolari americani în 2016. Pe lângă fundație și rimel, rujul a fost, de asemenea, un segment profitabil în cadrul industriei cosmetice din S.U.A., generând 626,8 milioane de dolari americani pentru categoria de produse cosmetice pentru buze.

Având în vedere dimensiunea pieței de produse cosmetice profesionale din Statele Unite, consumatorii se confruntă cu opțiuni aproape nelimitate în ceea ce privește mărcile care trebuie să cumpere, mai multe mărci fiind printre cele mai populare. Potrivit unui sondaj din 2016, cele mai vizionate mărci de produse cosmetice din Statele Unite au fost Maybelline, chiar L’Oréal și Cover Girl. Pe media socială, însă, marca de prestigiu Anastasia Beverly Hills a dominat discursul, fiind menționată în 32 la sută din toate acțiunile de socializare legate de frumusețe.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.