Informatii despre anvelopele de iarnă

In multe țări legislatia te obliga să schimbi anvelopele de vară cu cele de iarnă pe măsură ce vremea rece se apropie. Dar ce sunt anvelopele de iarnă?  Și de ce sunt obligatorii în unele locuri, dar nu si în altele?

Anvelopele de iarnă sunt necesare dacă:

  •  Locuiți sau conduceți într-o țară în care sunt obligatorii;
  •  Temperaturile locale scad frecvent sub +7 grade C;
  • Locuiti la distanță fata de oras și riscati sa fiti inzapezit;
  •  Vă bazați pe vehiculul dvs. pe vreme rece;

Cum sunt făcute?

Anvelopele de iarnă au un conținut mai mare de cauciuc natural, ceea ce le conferă o structură mai moale. Interacțiunea dintre compusul cauciucului anvelopelor și șosea se schimbă pe măsură ce temperaturile cresc.  Acest lucru afectează aderenta anvelopelor.  Anvelopele de vară se întăresc sub +7 grade C, în timp ce compusul special dezvoltat al anvelopelor de iarnă garantează flexibilitate, chiar sub +7 grade C.

Cum funcționează anvelopele de iarnă?

Numele lor sugerează că sunt cauciucuri de zăpadă, în timp ce sunt anvelope pentru vreme rece, capabile să funcționeze optim pe drumuri de ploaie, gheață, zăpadă și uscate, dar reci.  Compusul lor mai moale le face sa ruleze mai usor pe drumurile noastre la temperaturi mai reci decât vara spre deosebire de anvelopele de toate anotimpurile care sunt făcute dintr-un compus mai greu.

Șanțurile lor minuscule mușcă în zăpadă, gheață și nămol, dispersând apa într-un ritm rapid și asigurând o mai bună aderenta și mai multă tracțiune.  În acelasi timp, canelurile de rulare mai adânci au stabilitate pe zăpada si ajuta anvelopele să disperseze apa pentru a reduce riscul de acvaplanare.

Care sunt avantajele anvelopelor de iarnă?

 Anvelopele de iarnă sunt excelente pentru drumurile reci, indiferent dacă sunt ude, uscate, înzăpezite sau înghețate.

 Așadar, în cazul zăpezii compacte, anvelopele de iarnă își umplu canelele de rulare cu zăpadă și acest lucru ofera stabilitate pe zapada de pe drum.

Santurile lor adânci sunt capabile să disperseze mai multă apă, contribuind la reducerea acvaplanării și la îmbunătățirea manipulării. Deoarece oferă o mai mare siguranță la frig și își mențin flexibilitatea, acestea sunt mai greu de tocit decât anvelopele de vară și, prin urmare, sunt mai rentabile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.