Cum alegem cureaua potrivita

Există trei lucruri principale care trebuie luate în considerare atunci când alegeți o curea de bună calitate: compoziția, potrivirea și dimensiunea curelei.

Pielea este, fără îndoială, cel mai bun material pentru curele, atât pentru cele elegante, cât și pentru cele cu un design casual. Dar pentru asta e nevoie de piele naturala, nu piele vegană, pielea ecologică, piele reciclată sau orice invenție ciudată de acest fel. Și, evident, nimic sintetic. Pielea este puternică, rezistentă, clasică și elegantă. Curelele din piele se îmbunătățesc cu timpul, deoarece pielea se înmoaie prin uzura și dezvoltă o patină. O curea bună vă va servi ani buni.

Cu toate acestea, pielea poate avea o calitate diferită. În mod obișnuit, articolele din piele ieftină, vopsite chimic, produse în masă, sunt de o calitate mai slabă decât produsele din piele vopsite natural, produse în fabrici mici cu istorie lungă. Așa că verificați locul de origine și orice informații disponibile despre procesul de producție al curelei. De obicei, dacă există ceva cu privire la standardele de calitate sau la procesul de producție de care producătorul poate fi mândru, îl va comunica – fie pe etichetă, site-ul lor web, fie în PR. Dar în cele din urmă, luați decizia pe baza modului în care arata cureaua. Calitatea nu ar trebui să fie doar o promisiune, ar trebui să poți să o vezi și să o experimentezi la prima vedere.

Pe lângă piele, o opțiune bună pentru stilul casual poate fi o curea de pânză sau o curea împletită din bumbac sau alte fibre naturale. Dar panza sau  bumbacul nu pot fi o alternativă la o curea elegantă de piele care trebuie purtată la birou.

Cea mai importantă dimensiune a unei curele atunci când este potrivită este lungimea acesteia. Lungimea curelei este potrivită pentru dvs. atunci când capătul curelei se încheie între bucla de pe curea cea mai apropiată de catarama curelei și următoarea cataramă. Nu trebuie să fie mai lunga sau mai scurta decât atât.

Dimensiunile curelei variază de la aproximativ 65 cm (sau mai mult) și mai sus, de obicei cu diferența de 5 cm între dimensiuni. Dimensiunea curelei este de obicei egală cu lungimea dintre capătul cataramei și gaura din mijloc a curelei. Deci, dimensiunea curelei ar trebui să fie similară cu cea a taliei tale, sau chiar mai bine, a taliei pantalonilor, a fustei sau a unei rochii cu care intenționezi să porți cureaua. Dacă intenționați să purtați cureaua cu diferite tipuri de haine, folosiți elementul a cărui linie este mai mică ca etalon. Desigur, este întotdeauna cel mai bine să încercați cureaua cu hainele pe care intenționați să le purtați, înainte de a face achiziția, deoarece mărimile nu sunt întotdeauna adevărate.

Unele curele pot fi scurtate, ceea ce ar putea fi o modalitate de a le purta, dacă cea mai mică dimensiune disponibilă este prea mare pentru dumneavoastră. La astfel de curele, catarama este atașată de piele printr-un mic șurub metalic, care ține partea superioară și inferioara a pielii împreună în jurul cataramei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.