Recenzie: Misterul crimei fara cadavru de Agatha Christie

345021824_3564156157152359_5063338003309679225_n(1)

Am profitat de Noaptea cartilor la Editura Litera si mi-am cumparat cateva carti, pentru ca nu mai aveam nimic de citit si eu nu pot sa stau fara carti, am mereu o carte langa pat.

Una dintre autoarele mele preferate este Agatha Christie, imi pare si acum rau ca atunci cand am fost in Anglia nu am ajuns in localitatea unde a trait ea, mi-ar fi placut la nebunie.

Dar sa ne intoarcem la carte. Misterul crimei fara cadavru o are in centrul actiunii pe Miss Marple, o doamna foarte inofensiva, la prima vedere si foarte perspicace, pe care eu am vazut-o doar intr-un film, pentru ca detectivul meu favorit ramane Hercule Poirot.

Totul se schimba atunci cand Gwenda, decide sa se mute in noua ei locuinta, care ii place la nebunie, la prima vedere, dar odata instalata acolo se razgandeste, pentru ca incepe sa vada si sa stie lucruri pe care nu ar trebui sa le vada si nici nu are de unde sa le stie.

Ori de cate ori urca scarile are o senzatie de groaza si apeleaza la Miss Marple, pe care o cunoaste intamplator, ca sa alunge fantomele, dar isi da seama repede ca nu e vorba despre niste fantome ci despre o crima aparent perfecta comisa in urma cu multi ani, o crima a carui mister a ramas ingropat intre zidurile acestei case.

„Oare Helen traieste? Sau i-am inconjurat gatul cu mainile si i-am stors fiecare picatura de viata? M-am dus in sufragerie si am vazut biletul – era asezat la vedere pe birou – iar dupa aceea, dupa aceea, numai negru, numai intuneric. Dar nu e nici o indoiala…Am ucis-o…Slava Domnului ca Gweenie e la loc sigur in Noua Zeelanda. Sunt oameni cumsecade. O s-o iubeasca de dragul lui Megan. Megan, Megan, cat mi-as dori sa fii aici…E cea mai buna cale…Fara scandal…Cel mai bine pentru copil. Nu mai pot continua. Nu inca un an, si inca unul, si tot asa. Trebuie sa aleg iesirea cea mai rapida. Gweenie nu va afla niciodata despre toate astea. Nu va sti niciodata ca tatal ei era un ucigas…”

Gwenda, trebuie sa rezolve misterul sau sa se mute de acolo, pentru ca ucigasul e pe undeva prin preajma.

Voi cititi romane de Agatha Christie? Ce carte aveti acum pe noptiera?

13 comentarii la „Recenzie: Misterul crimei fara cadavru de Agatha Christie

  1. Ador cartile Agathei Christie!! Am o mica colectie pe care doresc sa o mai maresc. Pe aceasta urmeaza sa mi-o iau. 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.