Nu precupetesc nici un efort pentru casa visurilor mele

Atunci cand te nasti si traiesti toata viata la bloc, intr-un spatiu mic, care nu te defineste, dorinta de a avea intr-o zi o casa a ta devine cel mai frumos vis si incepi sa-ti faci planuri, sa investesti, timp, bani si resurse(fie ca e vorba de informatii sau de recomandari) ca sa gasesti oamenii potriviti care sa creada la randul lor in visul tau, sa-ti respecte dorintele si sa faca imposibilul sa devina posibil.

Eu stiu ce-mi doresc, acum mai trebuie doar sa gasesc un proiectant creativ care sa-mi poata transpune visul in realitate, ba chiar mai mult, sa vada dincolo de el.

Si daca resursele financiare nu sunt nelimitate(desi un astfel de proiect merita sa fac un credit pe 30 de ani) compensez prin implicare, pentru ca nu imi doresc o casa standard, o copie a altor case ci una unicat, care sa ma reprezinte si unde sa ma simt in sfarsit acasa.

Dar pana cand o sa ajung acolo am un drum foarte lung de parcurs, pe care vreau sa-l parcurg pas cu pas si sa nu scap nimic din vedere, fiindca o casa e pentru toata viata, s-au cel putin asa ar trebui, pentru ca acasa inseamna familie, amintiri si povesti frumoase.

Asa ca incep prin a pune suflet in constructia casei mele(noroc ca nu trebuie sa pun si caramizile, ca altfel ma simteam ca Ana lui Manole). 🙂

Si pentru ca traim in era tehnologiei incerc sa profit cat pot de mult de acest lucru si imi fac temele cum se zice inainte sa aleg ceva sau pe cineva: in cazul asta proiectantul.

  • Ma inspir de pe net, de la casele care imi plac si nu ratez nimic indiferent ca este vorba despre  o constructie celebra din Florenta, despre o casa de vis aflata la poalele muntilor Sierra Las Mitras din Mexic sau despre o casa traditionala, veche de 200 de ani.
  • Intru pe siteuri de specialitate ca: https://aia-proiect.ro, ma uit la proiecte case doar cu parter( pentru ca m-am saturat de scari), cer oferte de pret ca sa-mi fac o idee despre ce costuri implica proiectul casei mele
  • Folosesc o agenda in care imi scriu toate ideile si regret ca nu am talent la desen ca sa pot face schite pe care sa i le arat proiectantului si daca el rezoneaza cu ele si imi ofera idei care sa le completeze pe ale mele inseamna ca am gasit omul potrivit.
  • Stabilesc un buget si discut despre el cu proiectantul pentru ca nici unul dintre noi sa nu faca presupuneri eronate si mai ales ii ascult sfaturile despre optimizarea costurilor, pe care un proiectant bun mi le va oferi. Si va fi bun, pentru ca il aleg pe baza recomandarilor, a informatiilor pe care le pot gasi despre el pe internet si a portofoliului pe care il are. Si ma asigur ca el imi intelege dorintele, ideile si ca e atent la detalii.
  • M-am hotarat asupra unei case doar cu parter, in forma de cub, care sa-mi aminteasca de zilele in care am locuit la bloc, iar ca si compartimentare va avea 4 camere, o bucatarie mare si luminoasa, doua bai si un living imens cu geamuri mari care sa lase sa patrunda lumina. Iar piesa de rezistenta o va reprezenta acoperisul pe care vreau o terasa amenajata cu flori si palmieri, masa, fotolii, sezlonguri, unde sa ne putem relaxa vara si sa privim stelele ori de cate ori simtim nevoia. Am inclus in proiectul meu si un petic de curte(unde sa pun flori, legume si capsuni) si un garaj.
  • Acum urmeaza partea cea mai alambicata(dupa parerea mea) si anume birocratia, actele, avizele, asa ca voi lasa firma de proiectanti sau proiectantul, dupa caz, sa se ocupe de ele fiindca sunt multe: certificatul de urbanism, proiectul tehnic, autorizatia de constructie, avizele de amplasament, proiectul de instalatii, s.a.m.d.
  • Si la urma a ramas sa ma ocup de ceea ce-mi place si anume: proiectul cu mobila si amplasarea ei si alegerea materialelor. Un lucru e sigur: vreau ca bucataria sa aiba un perete rosu si unu alb, sa includa toate minunile tehnologice pentru ca nu-mi place sa gatesc si o masa mare in jurul careia sa ne strangem cu totii
  • Livingul va fi pentru relaxare si joaca si va avea un sistem home-cinema, o consola Playstation si una Nintedo(la cererea copilului), un corp incastrat in perete cu multe jocuri de societate si o canapea uriasa.
  • Camerele vor fi mobilate in stil minimalist si culori vii, pentru ca nu suport non culorile(singura exceptie va fi biblioteca) care imi apartine in intregime si acolo pe toti peretii vor fi integrate rafturi pentru carti, astfel incat odata umplute sa para ca sunt pereti construiti din carti nu din caramida. Tot acolo o sa am si un birou dotat cu calculator, imprimanta, camera foto, agende si instrumente de scris ca sa-mi pot urma in voie pasiunea pentru blogging.

Deja ma simt ca si cum ar fi gata si stiu ca sunt cu un pas mai aproape de visul meu, pentru ca atunci cand iti doresti ceva cu adevarat si pui in acel lucru toti banii si toata energia pe care o ai nu are cum sa nu iasa bine. Si stiu ca unele lucruri merita sa astept pentru ele, iar casa visurilor mele e unul dintre aceste lucruri , e o mostenire pe care imi doresc mult sa o las fiului meu si sa il invat sa o pretuiasca si stiu ca va face asta doar daca ia parte sufleteste la constructia ei.

Acum la final as vrea sa aflu cum arata casa visurilor voastre si daca o aveti deja sau nu?

Articol scris pentru SuperBlog 2019

19 comentarii la „Nu precupetesc nici un efort pentru casa visurilor mele

  1. Foarte bun articolul. Chiar trebuie sa iti doresti foarte mult casa visurilor tale. Eu nu imi permit inca o casa, pentru mine este mai importanta zona.

  2. Momentan locuiesc la bloc, dar mi-aș dori sa am și eu o mica casuta cu o grădina cu flori.
    Îți doresc succes in competiție!🤗

  3. Locuiesc la casa, proiectul l-am facut singura. Cand a trebuit sa-mi fac actele, am mers la arhitect cu foaia si poza casei- era deja ridicata! 😀

  4. Pfaui…eu chiar acum contruiesc casa visurilor mele…parca nu mai am rabdare si mereu ma uit si ma uit si realizez ca ami am o multime de chestii de facut.

  5. Pingback: Proba 7. Cât costă cel mai frumos vis?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.