Recenzie: Identitate furata de Mary Higgins Clark

Astazi vreau sa va propun spre lectura un roman cu un subiect tulburator: Identitate furata. Este o carte pe care o citesti cu sufletul la gura si care te face sa ti se stranga inima si sa simti fiori reci pe sira spinarii.

Fiul Alexandrei Moreland, pentru cunoscuti Zan, a fost rapit intr-o zi obisnuita, atunci cand se afla cu dadaca in parc, in timp ce mama lui, o cunoscuta decoratoare de interioare era la lucru. De atunci au trecut 3 ani si viata lui Zan a devenit un adevarat cosmar. Un cosmar din care pare sa nu se mai trezeasca, ba dimpotriva, lucrurile  i-au brusc o turnura foarte urata atunci cand un turist le trimite ziaristilor o poza in care se vede cum Alexandra isi rapeste propriul copil. Si atunci toata lumea incepe sa se intrebe de ce ar face ea asta, daca nu cumva are personalitate multipla si ce a facut cu Matthew, dar ea neaga din toate puterile ca ar fi facut asa ceva si oricine are ochi sa vada poate sa-si dea seama ca isi iubeste fiul mai mult decat orice si ca de la disparitia lui nu a facut altceva decat sa angajeze detectivi care sa-l caute, insa fara rezultat.

Desi toata lumea pare sa stie mici detalii care ar putea sa o disculpe, din motive diferite nimeni nu vorbeste asa ca Zan sfarseste prin a fi arestata pentru rapirea fiului ei, acum in varsta de 5 ani. Singurul om care crede in ea este Kevin Wilson, un arhitect celebru, care o angajeaza sa-i decoreze apartamentele si se simte atras de ea in ciuda tuturor motivelor care o incrimineaza, pentru ca el vede ca durerea din ochii ei este reala si o crede atunci cand ii spune ca cineva ia furat identitatea si se foloseste de asta ca sa-i distruga viata.

Mai sunt multe lucruri ramase neelucidate si multe personaje cheie in rapirea copilului, dar o sa va las pe voi sa le descoperiti si sa aflati ce s-a intamplat cu Matthew si cine o uraste atat de mult pe Zan ca sa-i distruga viata, s-au poate ca totul nu e altceva decat o inscenare a unei minti bolnave.

Mi-a fost destul de greu sa citesc cartea asta, pentru ca sunt si eu mama si nici macar nu-mi pot imagina cum m-as simti daca fiul meu ar fi rapit si nu l-as mai vedea niciodata. Dar cartea e atat de bine scrisa incat nu o poti lasa din mana pana cand nu afli raspunsurile. La un moment dat am fost tentata sa dau paginile si sa citesc finalul sa vad cum se termina, dar nu am facut asta.

Daca vreti sa cititi o carte buna, cu un subiect cotroversat, va indemn sa o cautati. Nu va pot da link catre ea pe Libris, fiindca se pare ca nu o mai au in stoc.

Voi ce carti ati mai citit in ultima vreme?

14 comentarii la „Recenzie: Identitate furata de Mary Higgins Clark

  1. Am citit-o si eu si trebuie sa spunem ca autoarea si-a facut foarte bine treaba pentru ca eu nu am banuit pana aproape de final cine e animalul care este in spatele acestei suferinte imense din inimile unei mame si ale copilului rapit de langa ea.

  2. Nu am citit cartea, dar sa stii ca si eu uneori ma abtin cu greu sa nu dau sa citesc finalul :)))

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.